Kuvvet komutanları, Murat Alan ve Akit TV'ye dava açtı

Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal, Akit TV'deki programda generallere yönelik sözleri nedeniyle Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan ve kanala tazminat davası açtı.

Kuvvet komutanları, Murat Alan ve Akit TV'ye dava açtı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, “O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz hepsi Erdoğan’ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar” sözleri nedeniyle Akit TV ve Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’a manevi tazminat davası açtı.

Kuvvet komutanlarının avukatı Alaaddin Varol tarafından müvekkilleri adına ayrı ayrı açılan davaların dilekçesinde, “Kanalda yayınlanan Ters Kutuplar programında 1 Haziran 2019’da konuşmacı Murat Alan tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve şerefli komutanlarının kişilik ve şahsiyet haklarına saldırı kastıyla hakaretler sarf edildiği” savunuldu.

“Üst rütbeli generallere karşı sarf edilen hakaretlerin davacı generallerin şahsı, TSK ve diğer generaller adına kabulü mümkün değil” denilen dilekçelerde, “isimleri anılmasa da konumlarına yapılan tanımlayıcı sözlerle Dündar, Küçükakyüz ve Özbal’ın hedef gösterildiği ve hakaretlere maruz kaldığı” belirtildi.

Üç ayrı davanın her birinde gazeteci Alan ve Akit TV’den müştereken 100 bin lira manevi tazminat talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Murat Alan, Akit TV’de 1 Haziran’da yayınlanan “Ters Kutuplar” programında, “O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz hepsi Erdoğan’ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar” ifadelerini kullanmıştı. Tepkilerin ardından açıklama yapan Alan ise, “Sözlerimin tamamına bakın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan, MGK’da parmak sallayan, tehdit edenleri kast ettiğim ortada” demişti.

Milli Savunma Bakanlığı’nın suç duyurusunun ardından Alan hakkında soruşturma başlatılmıştı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de Alan ve Akit TV’ye 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.