Kurtuluş Kılçer yazdı: Baharı bekleme, örgütlen!

"Bugün AKP’nin karşısında yer alan düzen muhalefeti tarafından dile getirilen “baharın” geleceğini ya da daha politik kavramlarla ifade edecek olursak “demokrasi cephesinin” kazandığını kim ve nasıl söyleyebilir? İstanbul seçimlerine kilitlenmişken, bu sürecin er ya da geç sonuçlanacağını bilerek, İstanbul seçimlerinin sonucu ne olursa olsun, önümüzdeki sürecin bahar mı yoksa “yalancı bahar” mı getireceğini şimdiden söylemek erken mi?"

Kurtuluş Kılçer yazdı: Baharı bekleme, örgütlen!

Kurtuluş Kılçer, seçimlerin ardından bir hafta geçmesine rağmen çözülmeyen bir düğüm olarak İstanbul seçimlerini konu edinirken; AKP’nin hukuk ve kural tanımazlığını, geçtiğimiz dönemdeki Gülencilerin sahte demokratlık performansına benzetiyor.

Öte yandan, muhalefetin de AKP’den kurtulmak isterken AKP’ye benzediğini kaleme alan Kılçer, seçimlerden sonra yükseletilen ‘bahar’ vurgusunu ‘yalancı bahar’ olarak betimliyor.

“Bugün AKP’nin karşısında yer alan düzen muhalefeti tarafından dile getirilen ‘baharın’ geleceğini ya da daha politik kavramlarla ifade edecek olursak ‘demokrasi cephesinin’ kazandığını kim ve nasıl söyleyebilir? İstanbul seçimlerine kilitlenmişken, bu sürecin er ya da geç sonuçlanacağını bilerek, İstanbul seçimlerinin sonucu ne olursa olsun, önümüzdeki sürecin bahar mı yoksa ‘yalancı bahar’ mı getireceğini şimdiden söylemek erken mi?” diye soran Kurtuluş Kılçer’in “Baharı bekleme, örgütlen!” başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.