Kurtulmuş: Birkaç sene içerisinde kendi hava savunma sistemimizi kuracağız

Numan Kurtulmuş, Bağcılar'da seçim çalışmaları kapsamında 'Gençler Soruyor, Başkan Cevaplıyor' etkinliğinde konuştu.

Kurtulmuş: Birkaç sene içerisinde kendi hava savunma sistemimizi kuracağız

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündemdeki S-400 ve F-35 gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak, “Sen Amerika’ysan biz de Türkiye’yiz. Öteki Rusya’ysa biz de Türkiye’yiz. Allah’ın izniyle birkaç sene içerisinde kendi hava savunma sistemimizi kuracağız” diye konuştu.

Kurtulmuş, Bağcılar’da seçim çalışmaları kapsamında ‘Gençler Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ etkinliğinde konuştu.

Gündemki S-400 füzelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, ABD’nin tepkisini eleştirerek; “Hiçbir şekilde ekonomide, tarımda, üretimde başkalarına muhtaç olmayacağız. Başkalarından beklenti içerisinde değil, kendisi güçlü olan bir Türkiye kuracağız. Son günlerde izliyorsunuz, Türkiye S-400’leri alır mı, almaz mı? Amerikalılar diyorlar ki: S-400’leri alırsanız külahları değişiriz. Benim hava savunmasına ihtiyacım var. Dilinin altında bir bakla var, söyleyemiyor onu. Sen PKK ile PYD ile mücadele ediyorsun, onun için sana vermem diyecek de, diyemiyor. Peki sen vermiyorsan ben Ruslardan alayım. Alamazsın. Böyle bir şey olur mu? Kusura bakma, sen Amerika’ysan biz de Türkiye’yiz. Öteki Rusya’ysa biz de Türkiye’yiz. Allah’ın izniyle birkaç sene içerisinde kendi hava savunma sistemimizi kuracağız. Bu ülke S-400’lerle IMF arasında sıkışıp kalacak küçük bir ülke değildir. Bu ülke bir daha IMF’nin kapısına gitmeyecektir, IMF’ye el avuç açmayacaktır” dedi.

İsrail Başbakanı Netenyahu’nun, Erdoğan hakkındaki söylemlerine de değinen Kurtulmuş, “Sen Türkiye’ye ve Türkiye’nin lideri olan Tayyip Erdoğan’a laf söyleyeceğine önce elindeki şu kanları bir yıka, elindeki şu kanları bir temizle de öyle konuş. Neden bu lafı söylüyor? Türkiye’nin ne kadar güçlendiğini görüyor da onun için bu lafı söylüyor. Türkiye güçlü bir şekilde Filistin davasının yanında durunca Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda nasıl İsrail’in aleyhine kararlar çıktığını biliyor da, onun için Türkiye’nin karşısında bu lafları söylüyor. Dış politikada başkalarının dediğiyle korkan, içine kapanan değil, dünyanın gerektirdikleri bütün gücü koruyarak, sahip olarak dünyada hakkın, adaletin, mazlumların sözcüsü olan bir Türkiye. Dünya 5’ten büyüktür, diyerek dünya zalimlerine kafa tutabilen bir Türkiye” diye konuştu.

Kurtulmuş yerel seçimlere ilişkin ise, “Bu salonda ilk sefer oy kullanacak kardeşlerimiz var. Onlara diyoruz ki, sadece 31 Mart akşamı için değil, Türkiye’nin 2023’ü, 2053’ü ve 2071’i için oylarınızı kullanın. Ben bir siyasi partinin yöneticisi olarak söylemiyorum. Şöyle bir bakın, Türkiye’nin geleceğine ilişkin kim laf söylüyor. Kim Türkiye’nin 2053’ünden, 2071’inden bahsediyor. Kim Türkiye’yi daha güçlü bir ülke, sanayide, teknolojide, eğitimde, ulaştırmada vs. daha ileriye götürecek sözleri ve projeleri gündeme getiriyor. İnanın ki sadece AK Parti bunu söylüyor. AK Parti’nin hedefi, güçlü ve büyük Türkiye’yi sizlerin gayretiyle kurmaktır. Bütün gücümüz sizsiniz” ifadelerini kullandı.