VİDEO | Küçükçekmece halkı çocuk istismarına karşı ayakta

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz kalması sonrası halk dün başlattığı protestoları bugün de sürdürdü.

VİDEO | Küçükçekmece halkı çocuk istismarına karşı ayakta

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde cinsel istismara maruz kalan 5 yaşındaki bir kız çocuğu yakınlarınca hastaneye kaldırıldı. Çocuğun tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Skandal olay üzerine Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ekiplerince soruşturma başlatıldı. Bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, mahalle sakinlerinin ifadelerine başvurdu. Şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Cinsel istismara uğrayan çocuğun amcası Vasfi E. “Olay dün olmuş, benim bugün haberim oldu. Olay burada gerçekleşti. Çocuk şuan yoğun bakımda, çocuğun babası da hasta, yanında bekliyor” dedi.

‘TAM KAPSAMLI’ GİZLİLİK KARARI

İstismara ilişkin İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi (ÇHM) de Baro Başkan Yardımcısı Av.Nazan Moroğlu eşliğinde hastaneye giderek olaya ilişkin bilgi aldı. Heyet aynı zamanda soruşturmaya ilişkin de savcılık ile görüştü. Evrensel‘in haberine göre, İstanbul Barosu ÇHM Genel Sekreteri Av. Fırat Çiçek, savcılığın soruşturmaya ilişkin tam kapsamlı gizlilik kararı verdiğini belirtti. Soruşturmanın İstanbul Başsavcılığıyla yürütüleceğini söyleyen Çiçek, failin henüz yakalanamadığını, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi

HALK AYAKTA

İstismar olayıyla ilgili haberler duyulur duyulmaz mahalle halkı sokağa döküldü. Mahalleliler gece saatleri boyunca sokaklardan çekilmeyerek yaşananları protesto edip, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.

Tacizci şahıs ya da şahıslar halen yakalanamazken, halkın protestosu bugün de sürdü. Mahallede yüzlerce kişi  “Çocuğa uzanan eller kırılsın”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları eşliğinde eylemlerine ve bekleyişine devam ediyor.

İKD TAKİPTE

İstismar skandalının ortaya çıkışından itibaren olaya müdahil olan İlerici Kadınlar Derneği’nden de (İKD) konuyla ilgili bir açıklama geldi. Olayla ilgili bugün mahallede yapılan basın açıklamasına katılan İKD Yönetim Kurulu Üyesi Merve Pertekli, “Bu olay Türkiye’de kadınlara yönelik istismar ve şiddetin bir boyutunu sergiliyor. Olayın çocukların günü ilan edilen 23 Nisan’da yaşanması, çocuklara yönelik istismar ve şiddetin AKP döneminde geldiği boyutu gösteriyor. Bizler İKD olarak bugün bu olayı protesto ediyor ve kadınlarla birlikte kınıyoruz.” dedi. Pertekli, olayın faili ya da faillerinin bir an önce ortaya çıkarılmasının da takipçisi olacaklarını belirtti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin açıklama yaptı

Açıklamada, “Küçükçekmece ilçemiz Kanarya Mahallesinde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını nefretle kınıyor, yavrumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. İnsanlık dışı, vicdanları sızlatan ve asla kabul edilemez durumdaki bu tür olaylar hepimizi derinden üzmektedir. Bu menfur olayın öğrenilmesiyle birlikte yavrumuza ve ailemize hemen sağlık ve psiko-sosyal hizmet desteği sağlanmıştır.” denildi.

Açıklamada, “Olayın failinin yakalanması ve en kısa sürede adalete teslim edilmesi için İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün Asayiş, Çocuk Şube, Terörle Mücadele, Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve diğer birimlerinden oluşan ekiplerimizle titizlikle ve kesintisiz devam eden bir çalışma başlatılmıştır.” bilgisine yer verildi.

Açıklamada, “Sosyal medyada mağdur yavrumuzun ve ailesinin sağlık durumlarına ilişkin yapılan bazı paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Maalesef bu tür müessif olayların toplumda kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen bazı çevreler tarafından provokasyon amacıyla kullanıldığı da tarafımızdan dikkatle izlenmekte ve tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılmaktadır. Bu olayları kullanmak isteyen art niyetli paylaşımlara itibar edilmemesini, yoğun emek ve mesai içerisinde bu tür olayların önlenmesi ve aydınlatılması için görev yapan güvenlik güçlerimize yardımcı olunmasını bekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.