Küba ordusundan Venezuela'ya destek

Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri (FAR) ABD emperyalizminin darbe girişimine karşı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu desteklediğini açıkladı.

Küba ordusundan Venezuela'ya destek

ABD’nin egemen Bolivarcı yönetimine karşı geçici devlet başkanı ilan ettiği Juan Guadio’yu destekleyerek devam ettiği provokatif girişimleri devam ederken, Küba ordusundan Venezuela’ya destek açıklaması geldi.

Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri (FAR), Havana’dan yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Matanzas’daki kışlada düzenlenen bir tören esnasında Bolivarcı yönetim ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya olan desteğini ifade etti.

FAR adına yapılan açıklamada, Venezuelalıların kendi sorunlarını çözebileceklerini savunularak, ABD’nin Venezuela’ya yönelik eylemlerinin, bir ülkeye saldırmak ve işgal etmek için bir müdahale olduğu vurgulandı.

Desteklediğini açıklayanlar arasında, 1959’da Fidel Castro’nun yönettiği devrimde savaşan Küba Devrimci Silahlı Kuvvetler eski Bakan Yardımcısı General Joaquin Quentas Sola da (80) yer aldı.

Küba’da ayrıca, işçiler ve öğrenciler de Venezuela’yı desteklediklerini göstermek için gösteri düzenleyerek, ‘Venezuela’ya dokunma’ sloganı attı.