Küba Devrimi 60 yaşında: Trump'ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz

Küba Komünist Partisi Birinci Sekreteri Raul Castro, Devrim'in 60. yıldönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada ABD emperyalizminin kıtaya yönelik müdahaleci politikalarına dikkat çekti, Küba'nın yıldırılamayacağına vurgu yaptı.

Küba Devrimi 60 yaşında: Trump'ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz

Küba Devrimi’nin 60’ıncı yıldönümü, Fidel Castro’nun devrimin zaferini ilan ettiği ve anıt mezarının bulunduğu Santiago de Cuba kentinde kutlandı.

Devrimin 60. yıldönümü vesilesiyle ağabeyi Fidel’in mezarı önünde bir konuşma yapan Raul Castro, ABD emperyalizmine meydan okudu. Raul Castro, ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ı Küba ile çatışma ve Latin Amerika’ya müdahale politikalarını geri getirmekle suçladı. Küba Komünist Partisi Birinci Sekreteri, Kübalıları bağımsızlığı korumak için tüm senaryolara hazırlıklı olmaya çağırdı.

“KÜBA’YI TÜM KÖTÜLÜKLERİN SUÇLUSU İLAN ETMEK İSTİYORLAR”

Trump yönetiminden giderek daha çok sayıda yetkilinin bölgedeki bütün sorunlardan Küba’yı sorumlu tutmaya çalıştığını söyleyen Castro şöyle konuştu:

“ABD hükümeti bir kez daha Küba ile sürtüşme ve barışçı-kapsayıcı ülkemizi bölgeye tehdit olarak gösterme yolunu tutmuş bulunuyor. Bir kez daha Küba’yı bölgedeki tüm kötülüklerin suçlusu ilan etmek istiyorlar.”

Küba Devrimi’nin tarihi boyunca ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalışmaktan vazgeçmeyen 12 farklı ABD yönetimini de aştığını hatırlatan Raul Castro, Donald Trump yönetimi tarafından, yapılan tehditlere de boyun eğilmeyeceğini vurguladı.

Washington’a “ABD ile barış, saygı ve müşterek fayda ilişkisi çerçevesinde aramızdaki farklılıklara rağmen uygar şekilde birlikte yaşamaya istekli olduğumuzu teyit ediyorum” çağrısı yaptı.

“KÜBA SİNMEYECEĞİNİ KANITLADI”

Castro, Devrim’in 60 yılı boyunca Küba’nın tehditlerle sinmeyeceğini herkese kanıtladığını ve yaşlanmanın aksine genç kaldığını, yeni nesillerin sosyalizmi inşa etme görevini devraldıklarını ifade etti.

Castro “Bu fırsatla Küba Komünist Partisi’nin, göreve geldiğinden beri Diaz-Canel’in açıklamalarını ve icraatlarını kararlılıkla desteklediğini belirtiyorum.” ifadelerini kullandı.

Küba’ya yönelik ABD emperyalizminin son provokatif söylemi Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton tarafından dile getirilmişti. Bolton açıklamasında Küba, Venezuela ve Nikaragua’yı ‘tiranlık troykası’ diye niteleyip bu üç ülkeye karşı daha sert çizgi tutturacaklarını söylemişti.