'Kovuldum ey halkım unutma bizi…'

Hürriyet'in bugün işten çıkardığı gazetecilerden Serkan Ocak, kararı e-posta hesabına giremeyince öğrendiğini açıkladı.

'Kovuldum ey halkım unutma bizi…'

Hürriyet Gazetesi’nde bugün yapılan toplu işten çıkarmalar, gazeteyi bünyesinde bulunduran Demirören Medya’nın basın sektöründeki derin sömürüye dayalı hukuksuz çalışma sisteminde adeta bayrağı taşıdığını gösterdi.

Bugün onlarca çalışanının işine son veren gazetenin buna ilişkin bilgiyi de çalışanların evine posta ile tebligat yollayarak yaptığı öğrenilmişti.

İşten çıkarılanlar arasında ek yayınlar yayın yönetmeni Çınar Oskay, fotoğraf editörü Sebati Karakurt, spor yazarı Kenan Başaran, editörler Banu Tuna ve Dürdane Kırçuval’la birlikte seyahat eki sorumlusu Serkan Ocak’ın da bulunduğu belirtilmişti.

Adeta “orman kanunu” uygulayan gazete yönetiminin işten çıkardığı çalışanların kurumsal e-posta hesabını da kapattığı ve gazetedeki bilgisayar sistemine girişini de engellediği öğrenildi. Çalışanlara yönelik onur kırıcı bu tutum büyük tepkiyle karşılandı.

Durumun ortaya çıkmaya çıkmasının ardından Twitter’dan bir açıklama yapan Serkan Ocak, “Gazetecilik hayatımda bunu da yaşamak varmış, mail hesabım kapatılınca Hürriyet’ten kovulduğumu öğrendim. Özetle, kovuldum ey halkım unutma bizi…” ifadelerini kullandı.