Koton'da işten atma 'neden'i: Şirketin itibarını düşüren sayfayı beğendiniz

6 bin 500 kişinin çalıştığı Koton'da çok sayıda işçi işten çıkarıldı. Koop-İş Sendikası, tüm Koton mağazaları önünde basın açıklamaları düzenleyeceğini duyurdu.

Koton'da işten atma 'neden'i: Şirketin itibarını düşüren sayfayı beğendiniz

Giyim sektörünün önde gelen firmalarından, 6 bin 500 kişinin çalıştığı Koton’da çok sayıda işçi sendikalaşma hakkını kullandığı için işten çıkarıldı.

Firmanın mağazalarında çalışan 40’a yakın sendika üyesi işçinin yanı sıra, sendikaya üye olmayan işçilerin arasından da çıkarılanlar olduğu öğrenildi. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden çıkarılan işçilerin bazıları, telefon ile aranarak işten atıldığını öğrendi.

KOOP-İŞ Sendikası yaptığı yazılı açıklamada işverene çağrıda bulunularak, “Gelin sendikal örgütlenmemizin önündeki engelleri kaldırın. Gelin bir an önce oturalım, bu konuyu masa başında çözelim.Şunu iyi bilin ki, ne yaparsanız yapın bu iş yerlerindeki örgütlenmemizi engelleyemeyeceksiniz. Ancak tüm bunlara rağmen, işverenin haksız ve hukuksuz tavrı devam ederse, sendikamıza üye olduğu için işten çıkarılan işçileri tekrar işe başlatmazsa, buna karşı tavrımız çok sert olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Sendika açıklamasında İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere firmanın mağazalarının yer aldığı tüm şehirlerde basın açıklamaları yapacağını duyurdu.

“ŞİRKETİ İTİBARSIZLAŞTIRAN SAYFAYI BEĞENDİN”

İşten atılan bir işçinin yazılı bildiriminde işten atılma gerekçesi “instagram beğenisi” oldu. İş akdi feshedilen işçiye yapılan bildirimde; “şirketin itibarını olumsuz etkilemek amacı taşıdığı” ileri sürülen bir sosyal medya hesabını takip ettiği ve bazı paylaşımları “beğendiği” belirtilerek, itibarsızlaştırmaya yönelik girişimin katılımcısı olduğu ileri sürüldü.