'Korsan bildiriler' için toplatma kararı

Antalya'da Saadet Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Çağrı Gedikoğlu, Saadet Partisi, HDP, CHP ve ‘İyi Parti’ adına dağıtılan bildirilerin toplatılması için seçim kuruluna başvurdu. Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu, bildirilerin toplatılmasına karar verdi.

'Korsan bildiriler' için toplatma kararı

Antalya’da HDP, CHP, ‘İyi Parti’, Saadet Partisi adına dağıtılan bildiriler üzerine HDP Genel Merkezi açıklama yaptı. Üzerinde Kürdistan haritası bulunan bildiriler ile ilgili olarak ‘provokasyon’ uyarısı yapıldı.

Üzerinde Kürdistan haritası bulunan “Bu bir halk ayaklanmasıdır” başlıklı bildiriler üzerine HDP sosyal medya hesabından açıklama yaptı. HDP’den yapılan açıklamada “Yurttaşlarımız bu siyasi ahlaksızlık ve provokasyon konusunda duyarlı davranmalıdır” denildi. Bildirilerin kim tarafından dağıtıldığı ise belirlenemedi.

Saadet Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Çağrı Gedikoğlu, bildirileri dağıtanların tespit edilmesi, suç duyurusunda bulunulması ve dağıtımın durdurulması talepleriyle Muratpaşa İlçe Seçima Kurulu’na başvurdu. Başvuruyu değerlendiren kurul, bildirilerin toplatılmasına karar verdi.