Korgeneralliğe yükseltilen İrfan Özsert için 'Kemalist Harbiyelilere mobbing uyguluyordu' iddiası

Ergenekon soruşturmasında hapis yatan Yarbay Mustafa Dönmez, bugünkü YAŞ kararıyla korgeneralliğe terfi ettirilen İrfan Özsert için "Kemalist öğrencilere mobing uygulayan bir komutandı" demişti.

Korgeneralliğe yükseltilen İrfan Özsert için 'Kemalist Harbiyelilere mobbing uyguluyordu' iddiası

Bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı YAŞ kararlarıyla, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Tümgeneral İrfan Özsert korgeneralliğe terfi ettirildi.

Açıklanan kararda 14 general ve amiralin terfi ettirildiği duyurulurken, listede Özsert’in adı ayrıca dikkat çekti.

Zira Özsert’in hakkında Kara Harp Okulu’nda alay komutanlığı yaptığı döneme ilişkin çarpıcı bir iddia bulunuyor.

Ergenekon kumpasında “mühimmat” gizlediği iddiasıyla Silivri’de 5 yıl 2 ay yatan emekli Yarbay Mustafa Dönmez, 2016 yılında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Halk TV’de konuk olduğu programda o dönem Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Genel Sekreteri olan Tümgeneral İrfan Özsert’in Gülen Cemaati’ne mensup olduğunu öne sürmüştü. Dönmez, Hulusi Akar’a atfen “’Benim kalem müdürümün Fethullahçı olduğunu bilmiyorum’ diyor. Belgesi var.” derken “Peki şu anda Genel Sekreterliğine atadığı isim kim? Şu anda Tümgeneral İrfan Özsert. İrfan Özsert kim? Kara Harp Okulu’nda alay komutanıyken, Kemalist öğrencilere mobing uygulayan bir komutandı.” ifadelerini kullanmıştı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Bunun üzerine Özsert’in avukatı Bülent Ulaş bir açıklama yapmış ve  “Müvekkilimin, Harbiyelilere baskı iddialarıyla ve buradan hareketle FETÖ/PDY ile ilişkilendirilmesi; gerçeğe aykırı, dayanaksız, haksız ve iftira mahiyetinde bir değerlendirmedir” demişti.

Avukat Ulaş açıklamasına devamla “Müvekkilim meslek hayatı boyunca Atatürk yemini, Atatürk ilkeleri, demokratik hukuk devleti değerleri ve hukuk kurallarına sadakatle bağlı olarak hizmet etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına kasteden tüm terör örgütleri ile olduğu gibi FETÖ/PDY ile de mücadele etmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.