Köprüde intihar edene 'atla' diyenler hakkındaki karar bozuldu

Mahkeme, Boğaziçi Köprüsü’nde intihar eden Erol Çetin’e “Atla ulan” diyerek tepki gösteren ve 3’er yıl 4’er ay hapis cezası çarptırılan iki kadın hakkında verilen mahkumiyet hükmünü kaldırarak beraatlerine karar verdi.

Köprüde intihar edene 'atla' diyenler hakkındaki karar bozuldu

Boğaziçi Köprüsü’nde 8 Mart 2016’da köprü korkuluklarına çıkan Erol Çetin isimli şahsın indirilmesi için ikna çalışmaları sürdüğü esnada, Hülya U. ve Merve Ö. isimli 2 kadının araçlarıyla köprüden geçtikleri ve Çetin’e “Atlasana ulan O. Ç.” diyerek küfür ettikleri öne sürülmüştü.

“İntihara teşvik” ve “intihar kararını kuvvetlendirme” suçlamasıyla 4’er yıldan 10’ar yıla kadar hapsi istemiyle dava açılan iki kadın “intihara yönlendirme” suçundan 3’er yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dosya daha sonra İstinaf mahkemesine taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi dosya üzerindeki incelemesini tamamladı. İstinaf mahkemesi iki kadın hakkındaki mahkumiyet kararını bozarak, beraatlarına hükmetti.

“SÖZLER İNTİHARA TEŞVİK NİTELİĞİNDE DEĞİL” GEREKÇESİYLE BERAAT

Daire kararında, köprü üzerinde seyir halindeki araçta bulunan sanıkların uzaktan seslenerek fevren söyledikleri ‘atla ulan’ şeklindeki sözlerin maktulde oluşan intihar iradesini etkileyip kuvvetlendirecek nitelik ve derecede olmadığını belirterek, özel kasıtla işlenen ‘intihara yönlendirme’ suçunun unsurlarının oluşmadığını kaydetti. Sanıklar hakkında verilen mahkumiyet kararını kaldıran ceza dairesi, sanıkların beraatlarına hükmetti. Dosya Yargıtay’a taşındı.