Kop Dağı Tüneli'nde inşaat işçilerinin grevi kazanımla sonuçlandı

Kop Dağı Tüneli'nde inşaat işçilerinin grevi kazanımla sonuçlandı

Kop Dağı Tüneli'nde inşaat işçilerinin grevi kazanımla sonuçlandı

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi’nde yapımı devam eden Kop Dağı Tüneli’nde çalışan işçilerin grevi kazanım elde edildi.

Yaklaşık 3 aydır ücretleri ödenmeyen 35 işçi, çalıştıkları şantiyede bir açıklama yaparak greve başladıklarını duyurmuştu.

İşçilerin grevine öncülük eden İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’ndan (İYİ-SEN) konuyla ilgili başlıklı bir “Kop Dağı Tüneli’nde işçilerin mücadelesi sonuç verdi” açıklaması yapıldı.

İYİ-SEN’in açıklaması şu şekilde:

“Bayburt grubun Kop Dağı Tünel inşaatında ücretleri ödenmediği için çarşamba günü greve başlayan işçi arkadaşlarımızın mücadelesi sonuç verdi.

Greve çıkan işçi arkadaşlarımızın  ücretlerinin bir kısmı ödendi geri kalan kısmı ise on gün içerisinde ödeneceği sözü verildi. Kop Tünel inşaatında çalışan işçilerin tüm ücretleri ödenene kadar sendikamız sürecin takipçisi olacaktır.

İŞÇİDEN İŞÇİLERE ÇAĞRI

Gelişmeye ilişkin görüştüğümüz işçilerden Selçuk Büyükpınar, grevlerinin 3. gününde kendilerine bir ödeme yapıldığını, dün ise firma yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirildiğini ve geri kalan ücretlerinin ay sonuna kadar ödeneceği konusunda söz aldıklarını belirtti. Büyükpınar, ücretleri tamamen ödenmeden sürecin bitmiş sayılmayacağının da altını çizdi.

Bu kazanımı elde etmelerinde örgütlü hareket etmenin önemini gördüklerini dile getiren Büyükpınar, sürecin başından beri yanlarında olan İYİ-SEN’le birlikte kendilerini yalnız hissetmediklerini belirterek “Bu sonuç zaten sendikanın aracılığıyla oldu. Bize güven verdiler ve kesinlikle bırakmadılar.” dedi.

Benzeri şekilde hakları gasp edilen inşaat işçilerine de çağrıda bulunan Büyükpınar, “Biz işçiyiz. Biz üretmezsek patron hiçbir şey kazanamaz. Oturdukları evleri, alışveriş yapılan AVM’leri biz yapıyoruz.” diyerek tüm işçileri birbirine sahip çıkmaya ve örgütlü olmaya davet etti.