Konya'da belediyenin bilboardlarında Maide 51 suresi: 'Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin'

Konya'da otobüs duraklarında bulunan belediyeye ait bilboardlara maide 51 suresinden, 'Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin' ifadesinin yer aldığı ilanlar asıldı. Bu gericilik sosyal medyada büyük tepki çekti.

Konya'da belediyenin bilboardlarında Maide 51 suresi: 'Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin'

Konya’da otobüs duraklarında bulunan bilboardlara asılan ve Maide 51 suresinin fotoğrafı bulunan ilanlar sosyal medyada gündem oldu. Instagram’da dolaşımda olan bir fotoğrafa göre Konya’da bazı otobüs duraklarında bulunan bilboardlarda ‘Maide 51’ suresi reklamı yer alıyor.

Maide 51 suresinde geçen sözler ise olayın sosyal medyada gündem olmasına sebep oldu. Surede geçen ve bilboard için bastırılan ilanda “Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, O’da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez.” ifadeleri yer alıyor.

Bu ilanın, Hristiyanların çoğunlukta olduğu Almanya’da bulunan bir marka olan “Wall AG” üretimi outdoor “Şehir Bilgi Vitrini”ne asılması ise kullanıcılar tarafından alay konusu oldu.