Konserinde Diyanet'i eleştiren Erhan Güleryüz ifadeye çağırıldı

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla ihbar edilen Güleryüz, konser sonrasında İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık aracılığıyla ifadeye çağrıldı.

Konserinde Diyanet'i eleştiren Erhan Güleryüz ifadeye çağırıldı

Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz, Kırklareli’nin İğneada ilçesinde verdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemesini eleştirdi.

Tarafsız Haber Ajansı‘nın haberine göre; “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçunu işlediği iddiasıyla ihbar edilen Güleryüz, konser sonrasında İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık aracılığıyla ifadeye çağrıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı’na giden Güleryüz’e  “yüklenen suç”u ve hakları anlatıldı.

Güleryüz ifadesinde; “Böyle bir şey de aklımdan geçmedi. Ben Kurtuluş Savaşı döneminde dindar geçinen ve ancak sarığın cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğraması için çaba gösterenler olduğunu, buna ve onlarca ihanete, yokluğa, yoksunluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’nı zafere kavuşturan Atatürk’ü bugün bazı kuruluşların anmaktan çekindiğini, bunun doğru olmadığını söyledim.” sözlerine yer verdi.

İfade sırasında İstanbul Barosu’ndan bir avukat hazır bulundu. Erhan Güleryüz 3 saat süren ifade işleminin ardından gözaltına alınmadan serbest bırakıldı.