Komünistlerden 'Saray'daki CHP'li' açıklaması: Burjuva siyaseti kirli siyasettir!

Türkiye Komünist Hareketi'nden açıklama: Düzen siyaseti budur, burjuva siyaseti kirlidir!

Komünistlerden 'Saray'daki CHP'li' açıklaması: Burjuva siyaseti kirli siyasettir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın, Saray’a yakın bir kaynağı adres göstererek CHP’nin önemli bir isminin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Erdoğan’ın bu kişiye CHP Genel Başkanı olması konusunda destek verebileceğini söylediğini öne sürmesi ve devamında yaşanan olaylar üzerine “Burjuva siyaseti kirli siyasettir!” başlıklı bir açıklama yaptı.

TKH açıklamasında “Gazetecilerin içinde olduğu ve CHP Genel Başkanlığı konusunda AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın müdahalesi şeklinde basına yansıyan iddiaların, yalanların ve kumpasların havada uçuştuğu bir tablo düzen siyasetinin aynasıdır!” denildi.

TKH açıklamasının tamamı şöyle:

“Burjuva siyasetinde yalan, ayak oyunu, manipülasyon, iftira, kumpas hep vardır. Düzen partilerinde delege oyunları, koltuk yarışı, birbirinin kuyusunu kazma normaldir.

Telefonları dinlerler, gizli kameralar yerleştirirler, basını tetikçi olarak kullanırlar. Başbakanlar ve muhalefet parti başkanları bile yumruklatılır, gazeteciler evlerinin önünde sopalarla gerekirse dövdürülür.

Onlar için koltuk ve makam; kıyak emeklilik, ihale takipçiliği, rantçılık, adamcılık ve zenginleşme yoludur.

Gazetecilerin içinde olduğu ve CHP Genel Başkanlığı konusunda AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın müdahalesi şeklinde basına yansıyan iddiaların, yalanların ve kumpasların havada uçuştuğu bir tablo düzen siyasetinin aynasıdır!

Kimin eli kimin cebinde belli değil. Kumpas mı, oyuna gelmek mi, gazetecilerin kullanılması mı dersiniz, her şey var!

Düzen siyaseti budur, burjuva siyaseti kirlidir!”