Komünistlerden Bakan Pakdemirli'ye istifa çağrısı

İzmir'de günlerdir söndürülemeyen orman yangınıyla birlikte bir kez daha ortaya çıkan 'yangın söndürme uçağı' skandalı sonrası Türkiye Komünist Hareketi'nden istifa çağrısı geldi.

Komünistlerden Bakan Pakdemirli'ye istifa çağrısı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) son dönemde İzmir’de ve Muğla’da başta olmak üzere meydana gelen ve çok büyük ormanlık alanların kül olmasına yol açan yangınlara karşı yangın söndürme uçaklarıyla müdahale edilememesi skandalı için açıklama yaptı.

“Tarım ve Orman Bakanı istifa etmelidir!” başlıklı TKH açıklamasında “Kimse orman yangınlarının söndürülememesinde yaşanan basiretsizliği, beceriksizliği ve başarısızlığı “doğal felaket” kılıfıyla örtmesin! Yangın söndürme uçaklarını bile devreye sokmayan, sokamayan ya da sokmak istemeyenlerin görevde kalmalarının hiçbir meşruiyeti yoktur.” ifadeleri kullanılarak başta Bakan Bekir Pakdemirli olmak üzere yetkililere istifa çağrısı yapıldı.

TKH açıklaması şöyle:

“Ülkemizde son günlerde yaşanan orman yangınlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Bu felaket karşısında yangın söndürme uçaklarını devreye bile sokamayan ya da sokmayan Orman Bakanı başta olmak üzere ilgili tüm kurum başkanları derhal görevlerini bırakmalıdırlar.

Türk Hava Kurumu’nun ve Hava Kuvvetleri’nin yangın söndürme uçakları bulunmasına rağmen bu uçakların kullanılmaması ya da kullandırılmamasının izah edilebilir tarafı yoktur. Yangın söndürme işlevini bile parayla ihale edilen bir rant kapısı olarak gören anlayışın ülkemiz ormanlarının yanmasında sorumluluğu büyüktür.

Kimse orman yangınlarının söndürülememesinde yaşanan basiretsizliği, beceriksizliği ve başarısızlığı “doğal felaket” kılıfıyla örtmesin! Yangın söndürme uçaklarını bile devreye sokmayan, sokamayan ya da sokmak istemeyenlerin görevde kalmalarının hiçbir meşruiyeti yoktur.”

Türkiye Komünist Hareketi
Genel Merkez
20.08.19