Komünistlerden açıklama: Halka küfredenler Cumhuriyet gazetesine itibar davası açamaz!

Türkiye Komünist Hareketi'nden açıklama: Halka küfredenler Cumhuriyet gazetesine itibar davası açamaz!

Komünistlerden açıklama: Halka küfredenler Cumhuriyet gazetesine itibar davası açamaz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH),  Cengiz Holdingin patronu Mehmet Cengiz tarafından 6 Ekim 2019 tarihindeki “Boğaz manzaralı lüks müştemilat” başlıklı haber yüzünden Cumhuriyet Gazetesi’ne 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açması üzerine “Halka küfredenler Cumhuriyet gazetesine itibar davası açamaz!” başlıklı bir açıklama yaptı.

TKH açıklamasında “Kendisine önerimiz şudur: Kredibilitesi ve itibarının zedelenip zedelenmediğini mahkemelerde boşuna aramasın! Kararı halkımızın vicdanı çoktan vermiştir!” denildi.

TKH açıklamasının tamamı şöyle

Geçmişte “millete dönük” dile getirdiği ağır hakareti unutulmayan ve AKP iktidarının “yürü ya kulum” dediği Cengiz Holdingin patronu Mehmet Cengiz, Cumhuriyet Gazetesi’ne 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açmış, başvurusu da kabul edilmiş.

Nedeni ise 6 Ekim 2019 tarihindeki “Boğaz manzaralı lüks müştemilat” başlıklı haber. Patronun avukatlarının iddiasına göre, “Bu tarz haberler Mehmet Cengiz’in kredibilite ve itibarı açısından telafisi olmayan zararlar doğuruyormuş.”

AKP iktidarı döneminde büyüyen ve “millete yönelik küfürle” gündeme gelen Mehmet Cengiz’in böylesi bir haber yüzünden itibarının zedeleneceğini öne sürerek dava açması ve hatta bu davanın kabul edilmesi büyük bir skandaldır.

Kendisine önerimiz şudur: Kredibilitesi ve itibarının zedelenip zedelenmediğini mahkemelerde boşuna aramasın! Kararı halkımızın vicdanı çoktan vermiştir!

Devleti, yargıyı ve siyasi iktidarı arkasına aldığını, ülkede sınırsız bir şekilde at koşturacağını düşünen patron takımına, ülkemizin ilerici basın emekçileri boyun eğmeyecektir.

Paranın saltanatı varsa, halkımızın vicdanı var!