Komünistlerden açıklama: Bunların dini imanı paradır!

Türkiye Komünist Hareketi'nden açıklama: Erdoğan dedi ki: “Vatandaşı 20 yıl borçlandıracağız”.

Komünistlerden açıklama: Bunların dini imanı paradır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Sosyal Konut Tanıtım toplantısında “Yüzde 10 peşinatın ardından kalanın tamamı için aylık 894 liradan başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkanı sağlayacağız.” sözleri üzerine “Erdoğan dedi ki: ‘Vatandaşı 20 yıl borçlandıracağız’ ” başlıklı bir açıklama yaptı.

“Bunların dini imanı paradır!” denilen açıklamada “Devletin görevi herkese ev vermektir. Hem de bedelsiz olarak. Barınma, bütün yurttaşların en doğal hakkıdır!” ifadeleri yer aldı.

TKH açıklamasının tamamı şöyle:

Erdoğan, bugün Sosyal Konut Tanıtım toplantısında “Yüzde 10 peşinatın ardından kalanın tamamı için aylık 894 liradan başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkanı sağlayacağız.” demiş, bunu sanki bir lütuf ve müjde gibi sunmuştur.

Erdoğan’ın söylediği bu sözün anlamı ev almak isteyenler için en az yaklaşık 900 TL aylık taksit ve 20 yıllık borçlanmadır. Yani yoksul emekçiye “ev sahibi oldum” diye düşündürüp 20 yıl boyunca kira ödetecektir.

Bırakın konut alım için borçlanmayı, açlık sınırı altında ki asgari ücretle yaşam savaşı veren milyonlarca yurttaşımız başta gıda olmak üzere sağlık, eğitim ve ulaşım gibi en temel insani gereksinimlerini bile karşılayamamaktadır.

Maksat açıktır: Emekçilerin yarınları daha fazla borçlandırılarak bugünden karartılsın ki, müteahhitlerin yarınları garanti altına alınabilsin!

Bunların dini imanı paradır!

Ev diyerek halkın cebindekilere göz dikmişlerdir!

Devletin görevi herkese ev vermektir. Hem de bedelsiz olarak. Barınma, bütün yurttaşların en doğal hakkıdır!

Sosyalist düzende kimse kira ödemeyecek, bankalara borçlanmayacak, her ay kazandığını kredi ödemesi diye götürüp bankalara teslim etmeyecek!