Komünistler NATO’yu protesto edecek

Türkiye Komünist Hareketi, emperyalist ABD ve eli kanlı NATO’ya defol demek için 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 13:00’da İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu.

Komünistler NATO’yu protesto edecek

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), 6-7 Mayıs tarihlerinde Türkiye’de bulunacak NATO’nun Genel Sekreteri’ni protesto edecek.

TKH, yaptığı açıklamada NATO’ya defol demek için 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 13:00’te İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu önüne çağrı yaptı.

TKH’den yapılan açıklama şöyle:

“EMPERYALİST ABD VE ELİ KANLI ÖRGÜT NATO ÜLKEMİZDEN DEFOL!

Emperyalizmin askeri örgütü ve dünya üzerinde emekçi halklara dönük katliamların baş sorumlusu NATO’nun Genel Sekreteri 6-7 Mayıs tarihlerinde üst düzey bir toplantı için ülkemize geliyor.

ABD’nin Suriye’ye dönük planlarının derinleştiği, İsrail’in Filistin’e dönük saldırganlığının arttığı ve Venezuela’da geçtiğimiz hafta Amerikancı darbe girişiminin gündeme geldiği bir dönemde NATO’nun ülkemizde toplantı yapması manidardır.

Bu toplantı emperyalizmin dünya üzerindeki saldırganlığının artacağını, ülkemizin emperyalist planların birinci elden parçası olduğunu ve gelecekte bu misyonun daha da büyüyeceğini göstermektedir. Toplantının muhatabı olan AKP iktidarı ise işbirlikçilikle malul olan çizgisini istese bile ortadan kaldıramaz.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, emperyalist ABD ve eli kanlı NATO’ya defol demek için 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 13:00’da İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması düzenleyecektir.

Bu vesileyle tüm üyelerimizi, dostlarımızı ve yurtsever halkımızı NATO’ya ve ABD’ye karşı tepki koymaya çağırıyoruz.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

5 Mayıs 2019”