Komünist gençlerden ODTÜ açıklaması!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği, ODTÜ'de Bahar Şenlikleri'ni inandırıcılıktan uzak gerekçelerle iptal eden Rektörlüğe hitaben bir açıklamada bulundu.

Komünist gençlerden ODTÜ açıklaması!

ODTÜ’de 33 yıldır düzenlenen Bahar Şenlikleri bu sene rektörlüğün engellemesiyle karşı karşıya kaldı. “Yeterli imkânın olmadığı” ileri sürülerek şenliğin Devrim Stadyumu yerine otoparka kaydırılmak istenmesi ise öğrenciler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Birçok sanatçı ise rektörlüğün yaklaşımına tepki göstererek ODTÜ geleneğinin devamı için öğrencilerle buluşmaya hazır olduklarını belirten açıklamalarda bulundu.

Rektörlük bugün yaptığı açıklamada “Marksist, marjinal, aşırı sol grupların” süreci bu hale getirdiğini iddia ederek suçu devrimci, ilerici öğrencilere atmayı tercih etti. TKH Gençliği, ODTÜ’de yaşanan gelişmelere ve rektörlüğün tavrına yönelik bir açıklama yayımladı.

Açıklama şu şekilde:

GEÇMİŞTEN BUGÜNE ODTÜ AYAKTA!

ODTÜ’nün atanmış rektörü, 33 yıldır kampüsün dört bir yanında ve Devrim Stadyumu’nda gerçekleşen Bahar Şenlikleri’ni, “olanaksızlıklar” bahanesiyle ODTÜ’lülerle alay edercesine otopark alanında yapılmasını teklif etmiştir.

Çeşitli bahaneler ile öğrenci toplulukları üzerinde baskısını artıran, okul içinde düzenlenmesi planlanan etkinlikleri iptal eden, ODTÜ’nün bilimsel düşünce kültürüne var gücüyle saldıran rektörlük, AKP’nin ve sermayenin ise okul içindeki etkinliklerine her daim destek olmayı sürdürmektedir. Sermayenin türlü kariyer etkinliklerine ve Erdoğan’ın ODTÜ’ye gelişi nedeniyle bir yıl öncesinden planlanan akademik takvimi dahi değiştirmeye imkân bulan rektörlük, okul içeresinde evrim konferanslarına ve bir ODTÜ geleneği haline gelmiş 33 yıldır gerçekleşen Bahar Şenlikleri’ne imkân yaratamama bahanesi ile ODTÜ’lülerin karşısına çıkmıştır.
Sermaye düzeni yıllardır işçi sınıfının ve devrimcilerin yan yana gelmesini “olanaksızlıklar” arkasına saklanarak engellemeye çalışmaktadır. Bugün ODTÜ’de yaşananlar da aynı içeriğe sahiptir. ODTÜ geleneğini bilen rektörlük ve siyasi iktidar, ülkenin içinden geçtiği ekonomik krizin, seçim sonuçlarına yönelik işletilen fiili sürecin Bahar Şenlikleri’ne damgasını vuracağını bilmektedir, korktukları budur.

Bundan dolayı ODTÜ geleneğini simgeleyen Devrim Stadyumu engellenmiştir. Rektörlük ise suçu devrimci, komünist öğrencilere atmaktadır. “Anlaşmamız marjinal sol grupların sürece girmesiyle bozuldu” diyen rektörlük süreci çarpıtmakta ve devrimcileri karalamaya çalışmaktadır.

Bu girişim ise dün tutmamıştır, bugün de tutmayacaktır!

TKH Gençliği olarak, atanmış rektörün ODTÜ’ye dönük saldırısına karşı, ODTÜ’lü öğrencileri boyun eğmemeye ve mücadele bayrağını yükseltmeye çağırıyoruz. ODTÜ AKP’nin ve sermayenin değil, öğrencilerindir.

TKH Gençliği
15 Nisan 2019