Komünist gençlerden 'Geleceğimiz çalınırken: İşsizlik pençesinde gençlik' broşürü

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği geleceksizlik ve işsizliğin temellerini ele alan ve yeni bir gelecek için mücadeleye çağıran bir broşür çıkarttı

Komünist gençlerden 'Geleceğimiz çalınırken: İşsizlik pençesinde gençlik' broşürü

Özellikle son yıllarda gençliğin gelecek kaygısında ve genç işsizlik oranlarındaki artış önemli bir yer kaplıyor. Ekonomik kriz süreciyle birlikte ise geleceksizlik ve işsizliğin daha da perçinlenerek ilerlediği bir tablo karşımızda duruyor.

Yıllardır üniversitelerde mücadele yürüten TKH Gençliği, geleceksizlik ve işsizliğin temellerini ele alan ve yeni bir gelecek için mücadeleye çağıran bir broşür çıkarttı.

Meydanlarda gençlerle buluşmaya başlayan broşürün içeriği ise dikkat çekiyor. “Geleceğimiz çalınırken; işsizlik pençesinde gençlik” adını taşıyan broşürden bazı kısımları sizlere sunuyoruz:

“İŞSİZLİK ÜZERİNDEKİ ÇARPITMA VE GERÇEKLER”

“…İşsizlik TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) tanıma göre araştırma yapılan ayın (örn: Mayıs ayı) 4 haftası içerisinde iş bulmak için, iş bulma kanallarından en az birine başvuru yapmış olmak şartı koymaktadır. Yani işsizlik gerçek tanımından kaçırılarak oranlar daha da düşük gösterilmektedir. Evde üretim hayatına katılamayan kadınları, iş bulma ümidini kesip iş aramayı bırakan emekçileri, resmi başvuru yapmamış insanları saymamaktadır. Buradan bakıldığında resmi rakamların çok üstünde bir işsizlik vardır… “

GENÇ İŞSİZLİK 

“…Üniversiteler, genç işsizliği perdelemek için kullanılmaktadır. İşsizliğin her geçen gün derinleştiği ülkemizde üniversiteler işsizliği erteleme kurumlarına dönüşmüştür. Hal böyleyken, 5 yıl içerisinde 1 milyon 155 bin öğrenci maddi zorluklar sebebi ile okul hayatını bırakıp iş aramaya koyulmuş durumda. Üniversite mezunlarını kalifiye ucuz emek gücü olarak gören sermaye düzeninde diplomalı işsizliği yaygınlaştırmaktadır…”

KRİZ VE İŞSİZLİK

“…Yani üretim araçlarının mülkiyetine sahip olmayan, emek gücünden başka satabileceği bir şey olmayan emekçiler yaşamlarını sürdürebilmek için kapitalistlerin ‘’ücretli köleleri’’ haline gelirken, bir de üzerine kapitalistler yaşadıkları krizlerin faturasını işçilere, emekçilere, yoksullara ödetmeye çalışırlar. Her krizde, emekçilerin uygulaması gereken ‘’kemer sıkmalar’’, ‘’acı reçeteler’’ gündeme gelir…”

“TÜKETEN VE BAĞIMLI ÜLKE İŞSİZLİK YARATIR”

“…Ekonomide dışa bağımlı olan bir ülke işsizliğe çözüm bulamaz, emperyalizmin pazarı, ucuz emek gücü, sömürüsü altında ezilir. Böyle bir ülke emperyalist güçlerin iki dudağının arasından çıkan kelimelerle, finans kapitalin borsa oyunlarıyla ekonomik olarak güç kaybeder. Enflasyon yükselir, emekçi halk daha da yoksullaşır…”

“SOSYALİZMDE İŞSİZLİK YASAK!”

“…Özellikle Sovyetler Birliği deneyiminde ortaya çıkan tablo dikkatle incelenmelidir. Ülkenin ihtiyacına ve insanların yeteneğine göre eğitim ve istihdam alanı sağlanmaktadır. Merkezi bir planlama ile herkesin bir mesleğe yığılması engelleniyor ve her mezun çalışma hayatına dahil oluyor. Tüm insanlar üretim hayatına katılmasına rağmen işsizlik olmuyor…”

“GELECEĞİMİZ İÇİN SOSYALİZM, SOSYALİZM İÇİN PARTİ’YE!”

“…Bunlar ve daha nice sorulara bizlerin yanıtı açıktır! Gençlik sizin düzeninize boyun eğmeyecek, giydirmek istediğiniz gömleği yırtıp atacak. Örgütlü, güçlü, okuyan, araştıran, sorgulayan, mücadele eden bir kuşakla bunu yerine getirecek. Geleceğini elleriyle bugünden inşaa edecek.

Burada anlatılan senin hikayendir…Bu hikayeyi boyun eğmeyerek, iradeyle, inançla geleceğe taşıyacak TKH Gençliği sizleri mücadeleye davet etmektedir. Üniversiteler, aydınlanmanın, eşitlik ve özgürlüğün, ilericiliğin mücadele tarihi ile doludur. Bu gerçeği bugün ete kemiğe kavuşturacaklara selamlarla…

Gençlik Gelecek, Gelecek Sosyalizm!”

Broşüre ulaşmak ve TKH Gençliği’nin çalışmaları hakkında bilgi almak için 05392998885 no’lu telefonu arayabilir ve aşağıdaki sosyal medya hesaplarına mesaj atabilirsiniz.

Facebook: TKH Gençliği

Twitter: @GenclikTKH

İnstagram: @tkhgencligi