Komisyoncular Başkanı Birgün'e konuştu, 60 polis Ankara Hali'ni bastı

Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ASEMKOM) Başkanı Ceyhan Gündüz, Birgün gazetesine konuşunca, Ankara Hali 60 polis tarafından basıldı.

Komisyoncular Başkanı Birgün'e konuştu, 60 polis Ankara Hali'ni bastı

Tanzim satışların kurulmasının ardından Birgün gazetesine konuşan Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ceyhan Gündüz’ün iş yeri polisler tarafından basıldı. Ankara Hali, 60 polis tarafından basıldı. Beş iş yerine yapılan baskında firmaların defterleri incelendi.

Ankara Hali, 27 Şubat 2019 Çarşamba günü sabah saatlerinde 60 polis tarafından basıldı.

Rekabet Kurulu’na yapılan ihbar nedeniyle geldiklerini söyleyen polislerin takviye ekip çağırma talebine esnaf, “Biz terörist miyiz! İstediğiniz defterleri veriyoruz, niye takviye çağırıyorsunuz!” sözleriyle tepki gösterdi.

Hal esnafına göre baskının nedeni, polis tarafından basılan beş iş yerinden birinin sahibi olan Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ASEMKOM) Başkanı Ceyhan Gündüz’ün 13 Şubat tarihinde Birgün gazetesine açıklama yapması oldu.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek imzalı o haberde, Hükümet’in, “Aracı firma ve kişileri aradan çıkarıyoruz” diye duyurduğu tanzim satış noktalarındaki ürünlerin, tedarikçi firmalardan temin edildiği, aracı firmalardan alınan ürünlerin faturasının Tarım Kredi Kooperatifleri’ne kesildiği ifade ediliyordu.

Ürünlerin, yüzde 70’e varan zararla tanzim satış noktalarından satıldığı belirtilen haber için görüşüne başvurulan ASEMKOM Başkanı Ceyhan Gündüz şu açıklamayı yapmıştı:

“Ürünlerin alındığı şirketleri biliyoruz. Antalya’nın Kumluca ve Serik hallerinden TIR’lara yüklenen ürünler, tanzim noktalarına kadar getirildi. Tarım Kredi Kooperatifleri, bu ürünleri üç gün vadeli olarak aldı. Şirketlerin hesaplarına para yatacak. Üstelik bu ürünleri, bizim halde pazarcılara ve marketlere sattığımız fiyattan daha yükseğe aldılar. 2 TL’ye sattıkları ürünü 4 TL’ye, 4 TL’ye sattıkları ürünü ise 5.30 TL’ye aldılar. Bazı ürünlerde zarar oranı yüzde 70’e kadar yükseliyor. Zararı, Tarım Kredi Kooperatifi ödeyecektir. Aracıları aradan çıkarıyoruz deyip aracıdan mal alınca sonucu bu oldu”