Kolonlarında çatlaklar oluşan okula 'sağlam raporu' vermişler

İstanbul’u sallayan 5.8 büyüklüğündeki deprem Küçükçekmece’de bulunan Gültepe Mahallesi’ndeki Gültepe İlkokulu’nun duvar ve kolonlarında çatlaklara neden oldu. Bir veli kendilerine telefondan okulun risk barındırmadığına ilişkin rapor çıktığına yönelik mesaj atıldığını söyleyerek, "Bizler okulun sağlam olduğunu gösteren raporu görmedik. Bu rapor sunulmadığı sürece çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" dedi.

Kolonlarında çatlaklar oluşan okula 'sağlam raporu' vermişler

Geçen cuma günü incelenen ve eğitime 1 gün ara verildiği belirtilen okulda eğitime devam kararının alınması, velilerin tepkisine yol açtı. Karara karşı çıkan veliler, dün çocuklarını derslere göndermeyip okul önünde eylem yaptı.

Milliyet’ten Mert İnan’ın haberine göre; adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi, “Okulun sağlam olmadığını belirtip tepkimizi dile getirince, cumartesi günü whatsapp gruplarından sağlam raporu çıktığı yönünde mesajlar atıldı. Bizler okulun sağlam olduğunu gösteren raporu görmedik. Bu rapor sunulmadığı sürece çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Hem öğretmenler hem de veliler hasar görüntülerden rahatsız. Okulun kolon ve duvarlarında çatlaklar var. Çocuğumun sınıfı 30 kişilik ancak dün sadece 4 kişi derse girmiş. Okula sağlam raporu verenlerin isimlerini bilmek istiyoruz” dedi.

Bir diğer öğrenci velisi Betül Koçak da tepkisini, şu sözlerle dile getirdi:

“Okul müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yetkililer okulun sağlam olduğu yönünde rapordan bahsediyorlar. Bizler bu raporu görmedik. Deniz kumundan yapılan bir inşaat ve kolonların bir kısmı patlak. Okulun arka kısmında ciddi hasar oluşmuş. Bağımsız kurumlar tarafından inceleme yapılsın.”

Okul Aile Birliği üyesi sınıf annesi Özlem Akgül de hasarlı okulda eğitime devam edilmesine tepki göstererek şunları söyledi:

“Geçen perşembe günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetkililer gelip inceleme yapmışlar. Akşam bizlere mesaj atılarak cuma sabahı tedbir amaçlı eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Raporu gösterin, belgeleyin diyoruz. Cevap verilmiyor. Ortada rapor yok. Çocuklarımızı hasarlı okula göndermeme kararı aldık.”