Kocaeli'de TKH Gençliği üyeleri gözaltına alındı

TKH Gençliği üyeleri, aylık periyotla çıkan Sosyalist Gelecek gazetesinin ilk sayısının çalışmasını yaparken polis tarafından gözaltına alındı.

Kocaeli'de TKH Gençliği üyeleri gözaltına alındı

Kocaeli Üniversitesi’nde Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği üyeleri, aylık periyotla çıkan Sosyalist Gelecek gazetesinin çalışmasını yaparken gözaltına alındı.

Üniversitelerde gerici ve faşist yapıların palazlandırılmasına karşı sosyalist mücadeleyi büyütme iradesi ile yayın hayatına başlayan gazetenin ilk sayısının dağıtımı ve tanıtımı yapılırken gözaltı gerçekleşti.

Yabancı Diller Yüksekokulu önünde gözaltına alınan TKH üyeleri, bir süre gözaltında tutulduktan sonra “Kabahatler Kanunu” kapsamında para cezası verilerek serbest bırakıldı.

Çalışması engellenen Sosyalist Gelecek gazetesinden bir bölümü okurlarımıza sunuyoruz:

“Bu bülten, tarih boyunca insanlığın eşitlik ve özgürlük arayışına bir yanıt ve kurtuluş mücadelesi olarak sosyalizmin, memleket sathında ete kemiğe kavuşması için mücadele eden üniversiteli gençliğin sözüdür.

Bu bülten, Üniversitelerin bilimsel bilginin üretim merkezi olduğunu bilen, bunu ortaçağ dogmatizmi ile tersine çevirmeye çalışan gericiliğe karşı kavga edenlerin sesidir. Üniversitelerde gerici-cihatçı-faşist örgütlenmeleri palazlandıranlara karşı aydınlanmacı gençliğin sesidir…”