Fabrika yangınında facia: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir fabrika çıkan yangında alevlere teslim oldu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Fabrika yangınında facia: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Sabah 09.50 sıralarında Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Yelken Sokak üzerindeki bir fabrikada yangın meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Tuna Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı tekstil fabrikası ve lojistik deposunda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm binayı sardı.

Yangının bildirilmesi üzerine olay yerine Kocaeli merkez ve ilçeleriyle İstanbul itfaiyesi sevk edildi. Alevlerin çevredeki fabrikalara sıçramaması için önlem alan itfaiye ekipleri, zaman zaman patlama sesleri de duyulan yangına güçlükle müdahalede bulundu.

Yangın, 30’a yakın araçla itfaiye ekiplerinin 5 bölgeden yürüttüğü yaklaşık 4,5 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Tamamen alevlere teslim olan fabrikada itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

5 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Yangında içeride mahsur kalan dört kişinin cesedine ulaşıldı. Yangında yaralanan 6 işçi hastaneye kaldırıldı.

İtfaiye ekipleri fabrikada başka kimsenin olup olmadığını kontrol ediyor.

Bayram tatili dolayısıyla çalışma olmadığı belirtilen fabrikada, içeride yabancı uyruklu işçilerin olduğu öne sürülmüştü.

Yangın sonrası fabrika küle dönerken, alevler yaklaşık 4 saatte söndürülebildi. Tamamen söndürülen ve soğutma çalışmalarının devam ettiği fabrikada çıkan yangında 5 işçinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangının ardından fabrika kül ve demir yığınına döndü.

BELEDİYE BAŞKANI: YANGIN NEDENİ BELLİ DEĞİL

Yangın sonrası olay yerine gelen Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, gazetecilerin “İçeride yaralılar olduğu söyleniyor, bilgi var mı, kaç yaralı var, durumları nedir?” sorusuna, “5 vatandaşımız yaralanmış ve ambulansla hastanelere sevk edildi. Kontrol altındalar şu anda durum bu şekilde, durumları ağır değil. İçeride mahsur kalanlar var mı şu anda öyle bir söylem var ama net bir bilgi yok” yanıtını verdi.

Çiftçi, yangının neden çıktığının olay yeri incelemesi sonucunda ortaya çıkacağını, şu anda kendilerine ulaşan herhangi bir bilginin olmadığını söyledi.