Kocaeli Belediyesi olmayan metroyu ‘tamamlamak üzere’ Bakanlığa devretti

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6 milyar TL ile Türkiye'nin en borçlu belediyesidir"

Kocaeli Belediyesi olmayan metroyu ‘tamamlamak üzere’ Bakanlığa devretti

Kocaeli Belediyesi bir yıl önce olmayan metro duraklarının tabelalarını caddelere dikti. Şimdi de “Metro inşasını tamamlayamayacağız” diyerek Bakanlığa devrettiler.

Kocaeli Belediyesi olmayan metronun tabelaları ile ‘yerel seçim yatırımı’ yapmıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Gebze–Darıca metro hattının kısa sürede tamamlanacağını açıklayıp, olmayan metronun durak tabelalarını caddelere dikti. Tabelaların dikilmesinin üzerinden bir yılı aşkın süre geçti ancak metro tamamlanamadı.

Son olarak, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Metro inşasını tamamlayamayacağız” diyerek projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devretti.

Olmayan metro istasyonlarının seçim vaadi olarak kullanılmasına vatandaşlar tepki göstermişti. Sosyal medyadan “Bu bir görünmez metrodur” esprileri yapılmıştı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, ‘İyi Parti’ Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Büyükakın’a tepki göstererek konuyu meclis gündemine taşıdı. Türkkan, metro inşaatının belediye tarafından tamamlanmasının hayal olduğunu belirtti. Türkkan “Yapımına henüz başlanmayan millet bahçeleri bile bakanlığa devredilmeye çalışılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6 milyar TL ile Türkiye’nin en borçlu belediyesidir” diye konuştu.