Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Akıncı: Kıbrıs'ta barış tüm taraflara yarar sağlayacak

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Akıncı: Kıbrıs'ta barış tüm taraflara yarar sağlayacak

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta barış görüşmelerine ilişkin, “Kıbrıs’ta barış ve çözüm tüm taraflara yarar sağlayacak.” sözlerine yer verdi.

Akıncı,  KKTC Meclisi Genel Kurulu’nu Kıbrıs’taki son gelişmeler konusunda  bilgilendirdiği toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Toplantının son derece sağlıklı ve yararlı bir diyalog içerisinde geçtiğini belirten Akıncı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile 26 Şubat’ta yapacağı görüşme öncesinde meclisi bilgilendirdiğini ve görüşlerini sunduğunu aktardı.

Akıncı, Kıbrıs’ta BM çatısı altında müzakere ile bir sonuca ulaşılacağına işaret ederek, Kıbrıs Türk tarafının ve Türkiye’nin de bunu söylediğini ifade etti.

Rum lider Anastasiadis’in gevşek federasyon (yetkilerin kurucu devletlere daha fazla olduğu federasyon modeli) konusundaki önerilerini 26 Şubat’ta yapacağı görüşmede dinleyeceklerini ifade eden Akıncı, “BM çatısı altında müzakerelerle barışı getirmeyi iki taraf için de istiyoruz.” diye konuştu.

Akıncı, bölgedeki gerilimin tüm taraflara zarar verdiğini ve giderilmesi gerektiğini belirterek, “Kıbrıs’ta barış ve çözüm tüm taraflara yarar sağlayacak.” dedi.