Kışanak'a 14 yıl 3 ay, Tuncel'e 15 yıl hapis cezası

Mahkeme, Kışanak’a "örgüte üye olmak" suçundan 11 yıl 3 ay, "örgüt propagandası" suçundan 3 yıl, Tuncel’e ise "örgüte üye olmak" suçundan 9 yıl 9 ay, "örgüt propagandası" suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Kışanak'a 14 yıl 3 ay, Tuncel'e 15 yıl hapis cezası

Gülten Kışanak’a 14 yıl 3 ay, Sebahat Tuncel’e 15 yıl hapis cezası verildi.

Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak’a verilen cezalar belli oldu. Kışanak’a terör örgütüne üyelikten 11 yıl 3 ay, propagandadan 3 yıl, Tuncel’e ise terör örgütüne üyelikten 9 yıl 9 ay ve propagandadan 5 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 2016 yılının Ekim ayında tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile aynı yılın Kasım ayında tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandığı davanın 12’nci duruşması Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öğlen arasından sonra Kışanak’ın savunması ile devam etti. Kışanak, resmi yazışmalarının örgütsel doküman olarak lanse edildiğine dikkat çekerken, “Eğer yapılan tüm hizmetler örgütsel doküman olarak veriliyorsa insanın ‘bu örgüt iyi işler yapıyor’ diyesi geliyor” diyerek hiçbir suçu kabul etmediğini söyledi.

‘Soruşturma ve kovuşturmada FETÖ izi var’

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre Avukat Cihan Aydın, “Gerek Gültan Kışanak’ın gerek Sebahat Tuncel’in davanın soruşturma ve kovuşturmanın FETÖ izi var. Bu mirası almayın hukuk dışına çıkmayın. Bu dava niye buraya geldi anlamış değiliz. Güvenlik gereği denildi ama neyin güvenliği müvekkilimizi bile getirmiyorsunuz. Biz herhangi bir tehdit görmedik sadece Malatya girişinde avukatlık kimliğimizi göstermemize rağmen GBT yapılıyor bu onur kırıcı bir durumdur. 16 tane hakim değişmiş bugüne kadar. İki celse üst üste bir heyet görmedik. İlk celsede dediğimi hiçbiriniz bilmiyorsunuz. 50’ye yakın klasörü incelemeniz mümkün değil. Bizi ısrarlı bir şekilde savunmaya zorlamanız doğru değil. Ersöz ailesini dinleyin dedik yaptınız mı yapmadınız mı bilmiyoruz. Savcı beyin tutukluluğun devamını istemesine dair bu dosyaya bir katkısı olmamıştır. Aileyi biz bulduk ama öyle bir şey olmadığını söylediler. Başından beri aynı usulle gidiyorsunuz. Fakat bu kararlarınız AİHM’e gidip tosluyor. Müvekkilimizin beraatı için yeterli deliller de var” şeklinde bir savunma yaptı.

Kararını açıklayan mahkeme, Kışanak’a “örgüte üye olmak” suçundan 11 yıl 3 ay, “örgüt propagandası” suçundan 3 yıl, Tuncel’e ise “örgüte üye olmak” suçundan 9 yıl 9 ay, “örgüt propagandası” suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezası verdi.