Kırşehir Belediye Başkanı maaşını ÇYDD'ye, ADD'ye ve öğrencilere bağışladı

Ekicioğlu, toplantıda, 'Ne kadar maaş alıyorsunuz?' sorusuna "Vallahi bilmiyordum yeni öğrendim. Onu da söyleyeyim ; maaşımı ben almadığım için yeni öğrenmiş oldum. Alan çocuklar mutlu olsun hiç olmazsa." cevabını verdi.

Kırşehir Belediye Başkanı maaşını ÇYDD'ye, ADD'ye ve öğrencilere bağışladı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediye Meclisi toplantısında ‘Maaş alıyor musunuz. Ne kadar maaş alıyorsunuz?’ sorusuna, “Ben ne kadar maaş aldığımı bilmiyorum. Çünkü maaş almıyorum. Benim maaşımı öğrencilere burs olarak veriyorlar. 1 kuruşuna dokunmuyorum, maaşımı alan çocuklarımız mutlu olsun yeter” yanıtını verdi.

Kırşehir yerel basınında çıkan haberlere göre, toplantıda imar ve ulaşım ile ilgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sözleşmeli personellerin ve belediye başkan yardımcılarının maaşları gündeme geldi. Belediye başkan yardımcılarının , Belediye Başkanı maaşının 2’de 3’ünü aldığı belirtilirken söz konusu maaşın 8 bin ile 8 bin 500 TL arasında değiştiği , Belediye Başkanının ise 13 bin TL maaş aldığı açıklandı.

CHP’li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, toplantıda, ‘Ne kadar maaş alıyorsunuz?’ sorusuna “Vallahi bilmiyordum yeni öğrendim. Onu da söyleyeyim ; maaşımı ben almadığım için yeni öğrenmiş oldum. Alan çocuklar mutlu olsun hiç olmazsa.” cevabını verdi.

Başka bir meclis ise üyesinin ‘siz neden almıyorsunuz başkanım’ diye sorması üzerine ise Ekicioğlu “burs veriyorum, derneklere bağışlıyorum; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği” ifadelerini kullandı.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk’ün de göreve geldiği günden bu yana maaş almadığı, maaşını özellikle kız öğrencilere burs olarak verdiği öğrenildi. KESOB Başkanı Öztürk’ün burs verdiği öğrencileri de tanımadığı; ihtiyacı olan kim olursa maaşının otomatik olarak ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere aktarıldığı öğrenildi. Öztürk, kendisine sorulan ‘Kaç öğrenciye burs verdiniz’ sorusuna, “Bu konunun gündeme gelmesini istemiyorum. Tek söyleyeceğim; maaşım başarılı çocuklarımıza helali hoş olsun” dedi.