Kim Jong-un'dan yeni denizaltı incelemesi: 'Partinin askeri hedeflerini tam kapasiteli uygulayabilecek'

KDHC lideri Kim Jong-un, ülkenin yeni üretimi olan denizaltı üzerinde incelemelerde bulundu. Denizaltının, 'partinin askeri ve stratejik hedeflerini tam kapasiteli uygulayabileceği' belirtildi.

Kim Jong-un'dan yeni denizaltı incelemesi: 'Partinin askeri hedeflerini tam kapasiteli uygulayabilecek'

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) lideri Kim Jong-un, yeni üretilen denizaltı gemisini denetledi. KDHC resmi haber ajansı KCNA’da yer alan haberde, Kim’in, ‘partinin askeri ve stratejik hedeflerini tam kapasiteli uygulayabilecek şekilde inşa edilen gemiden büyük memnuniyet duyduğu’ belirtildi.

Sputnik’te yer alan habere göre; denizaltının, Japon Denizi’nde taktik görevler gerçekleştirmek üzere kullanılacağı öğrenildi. Öte yandan, geminin sahip olduğu silahlar ve askeri kapasitesine dair ise bilgi verilmedi.

​Ziyareti esnasında Kim, denizaltı kullanımının stratejik öneme sahip olduğunu belirtti ve donanma için geliştirilen silahların, ülkenin güvenilir bir şekilde savunulmasını sağladığını söyledi.

Kim’in ziyaretinin yayınlanması öncesinde Güney Koreli ve ABD’li uzmanlar ‘KDHC’nin balistik füze taşıyan bir denizaltı ürettiği şüphesinde olduklarını’ vurgulamışlardı.