Kim Jong-un ve Donald Trump sınırda bir araya geldi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı (KDHC), KDHC İşçi Partisi Başkanı Kim Jong-Un, Güney ve KDHC'yi birbirinden ayıran Askerden Arındırılmış Bölge'de bir araya geldi.

Kim Jong-un ve Donald Trump sınırda bir araya geldi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı (KDHC), KDHC İşçi Partisi Başkanı Kim Jong-Un, Güney ve KDHC’yi birbirinden ayıran Askerden Arındırılmış Bölge’de bir araya geldi.

Trump sınır çizgisinde Kim Jong-un’un elini sıktıktan sonra Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne geçerek bu ülke topraklarına adım atan ilk Amerikan başkanı oldu.

Fotoğraf çekimi için poz verdikleri sırada Trump, Kim’le aralarındaki “büyük dostluk” ilişkisine vurgu yaptı.

Kim Jong-un, Trump’tan sınırı geçmesini isterken bunu cesurca bir adım olarak nitelendirdi ve tarihi acıları geçmişte bırakmak için kararlılık göstergesi olduğunu vurguladı.

Daha sonra Kim Jong-un’in Güney Kore tarafına geçtiği sırada da Trump, Kim Jong-un’i Beyaz Saray’a davet edeceğini belirtti.

TRUMP MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti resmi haber ajansı KCNA tarafından bildirildiği üzere, Donald Trump kısa süre önce KDHC Cumhurbaşkanı Kim Jong-Un’a mektup göndermişti.

Mektupun tamamı paylaşılmazken, mektup hakkında KDHC Cumhurbaşkanı Kim Jong-un’un kurmayları tarafından “mükemmel içerik içerdiğini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler” ifadesi kullanılmıştı.