Kılıçdaroğlu'nun sözlerine partisinden 'açıklama': AKP'ye sert tepki göstermek tuzağına düşmek olur

Kılıçdaroğlu'nun "Sokağa çıkmak protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz" açıklamasına partisinden 'açıklama' geldi: "Kavgacı ve kutuplaştırıcı bir iktidarın karşısında sert tepkiler vermek, -her ne kadar kısa vadede yüreğimizi soğutacaksa da- AKP ve MHP’nin siyasi tuzağına düşmek olur"

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine partisinden 'açıklama': AKP'ye sert tepki göstermek tuzağına düşmek olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı kararıyla HDP’li belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasına ilişkin parti olarak ne yapacaklarını açıklarken “Bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz.” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun halkı düzen siyasetine hapseden sözleri büyük tepkiyle karşılanırken günler sonra partisinden bu sözlere “yorum” geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, Birgün‘den Derviş Cemal’e yaptığı açıklamada “Kavgacı ve kutuplaştırıcı bir iktidarın karşısında sert tepkiler vermenin AKP-MHP ittifakının siyasi tuzağına düşmek olduğunu” öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin açıklaması şöyle:

“AKP hegemonyacı bir parti. Bu hegemonyanın iki türü var: İlki, MHP ile yaptığı gibi, onu asimile ederek, içinde eriterek, “güzellikle” kendi hegemonyasına dâhil etmek. İkincisi ise zorla, cebirle, kavgayla bastırarak hegemonyası altına almak. Yerel seçimlerde ağır bir yenilgi alan ve gücü günbegün eriyen AKP iktidarı, elindeki diğer seçenekler tükendiği için baskıyla, cebirle, hukuksuzlukla, demokrasiyi hiçe sayarak bu hegemonyayı sürdürmeye çalışıyor. Bu bağlamda muhalefetin şu ana kadar elde ettiği başarı, tam da AKP’nin bu politika ve söylemine onların istediği şekilde karşılık vermemesi sayesinde oldu. Kavgacı ve kutuplaştırıcı bir iktidarın karşısında sert tepkiler vermek, -her ne kadar kısa vadede yüreğimizi soğutacaksa da- AKP ve MHP’nin siyasi tuzağına düşmek olur ve uzun vadede muhalefetin yürüttüğü başarılı stratejiyi baltalayacaktır.”