'Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu'nu sadece adından dolayı aday gösterdiğine iddiaya girerim'

Habertürk yazarı Oray Eğin, CHP'nin İstanbul adayı "Kılıçdaroğlu’nun hizmetlerinden ya da kapasitesinden dolayı değil de sadece adından dolayı onu aday gösterdiğine iddiaya girerim." dedi.

'Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu'nu sadece adından dolayı aday gösterdiğine iddiaya girerim'

Habertürk yazarı Oray Eğin, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu’nu göstermesinin “soy ismi”nden kaynaklandığını öne sürdü.

Eğin, “Müslüman ama solcu” başlıklı yazısında, CHP’nin İmamoğlu tercihine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Aslında büyükşehir belediye başkanlığına aday olmadan önce Ekrem İmamoğlu’na karşı hislerim herhangi bir ilçe belediye başkanına kıyasla daha olumluydu. Uzaktan bir Mustafa Sarıgül’e benzemiyor mesela. CHP’nin hiçbir iş yapmaz ama şaibeye bulaşan Çeşme, Beşiktaş ya da Ataşehir’deki başkanlarıyla da alakası yok gibi. Dahası, üstünkörü baktığımda Beylikdüzü’nde iyi işler başarmış gibi.

Sonra, kendisinin de pek gönüllü olmadığı ve alelacele hazırlanan büyükşehir adaylığı geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun hizmetlerinden ya da kapasitesinden dolayı değil de sadece adından dolayı onu aday gösterdiğine iddiaya girerim. Tıpkı Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir “Diet Cola” aday arayışına taktı çünkü CHP genel başkanı, “İmamoğlu” soyadında bir adayla da seçime girmesinin altında da hiçbir zaman gerçekleşmeyecek sağdan oy alma hayali var.”