Kılıçdaroğlu'ndan 'seçim' yanıtı: Ekonomik bunalımdayız, doğru bulmuyoruz...

Kılıçdaroğlu, "İktidar ‘bu sorunu çözeceğim’ diyor. Onlara zaman tanımak lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'seçim' yanıtı: Ekonomik bunalımdayız, doğru bulmuyoruz...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Afyonkarahisar’da düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı’nın ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

Yerel yönetimlerde ortak politika oluşturma noktasında güzel bir çalıştay gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanları bizi iktidara taşıyacak ana aktörler. Onlar ne kadar iyi çalışırlarsa, CHP’ye duyulan güven de o kadar artacaktır” dedi. Kılıçdaroğlu, partinin il, ilçe yönetimlerinin, belediye başkanlarına ‘bizim adamlarımızı işe alın’ diye baskı kurmalarına izin vermediklerini söyleyerek, “Böylece belediye başkanlarını örgütten gelen siyasal baskıdan kurtarmış oluyoruz” diye konuştu.

“BAKALIM ÇIKARACAKLAR MI ÇIKARAMAYACAKLAR MI?”

Kılıçdaroğlu, yönetim sistemi ve erken seçim tartışmaları konusunda şu mesajları verdi:

“CHP olarak biz erken seçim çağrısı yapmayacağız. Çünkü Türkiye’nin çok ağır bir ekonomik bunalımdan geçtiğini hepimiz kabul ediyoruz. Böyle bir ortamda seçime gitmeyi doğru bulmuyoruz. İktidar ‘bu sorunu çözeceğim’ diyor. Onlara zaman tanımak lazım. Gerçi 17 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ama bu halden bakalım çıkaracaklar mı çıkaramayacaklar mı? Vatandaş bunu görmeli. Vatandaş dönüp onlara şunu diyor: Sorunumuzu çözün. Sorunu çözemedikleri sürece, sorunu çözme konusunda iddialı olan bir başka partiye yüzünü dönüyor. Yerel yönetimlerde bize döndü. Şimdi bekliyoruz. Yangını söndürüyorlarsa buyursun söndürsünler. Hiçbir engel çıkarmıyoruz. Bu konuda parlamentoya yasa getiriyorsanız onu da destekleyeceğiz dedik. Ama getirdikleri yasa fakirin fukaranın sorununu çözen bir yasa değildi. Bir avuç batan şirkete yeniden kaynak vermeydi. Sonrası gelecek, nasıl olsa bu ülkede bir seçim olacak biz bütün gerçekleri anlatacağız.”