Kılıçdaroğlu’ndan ilk Muharrem İnce açıklaması

Kılıçdaroğlu'nun yaşananları CHP'ye yönelik bir "Saray komplosu" olarak değerlendirdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’ndan ilk Muharrem İnce açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın “Ana muhalefet partisinden bir ismin Saray’da Erdoğan’la gizli görüşme yaptığı” iddiasının ardından başlayan tartışmayı değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, iddianın hedefindeki Muharrem İnce’nin dün tek başına yaptığı açıklamayı yanlış bulduğunu belirtirken bunun “CHP’ye yönelik komployu kışkırtıcı olacağını” söyledi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı. Kılıçdaroğlu’yla röportaj yapmadığını ve doğrudan onun cümlelerini aktarmayacağını ama konuşmanın özünü yazacağını belirten Bursalı şu ifadeleri kullandı:

“CHP lideri, bunun CHP’ye yönelik bir Saray komplosu olduğunu söyledi. Saray’ın 6-7 aydır bu tür komplolarla Türkiye’nin ekonomik çöküntüsünü RTE’nin başarısızlığını gözlerden uzaklaştırmaya çalışacağını ve CHP’yi karıştırarak gündem saptıracağını söyleyip duruyorum dedi. Duyumlar aldıklarını, aslında her siyasi parti liderine pek çok duyum geldiğini, fakat bunlardan neyin doğru olduğunu bilmenin ancak zaman içinde ortaya çıktığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin kendisini aradığını, ortak bir açıklama ile CHP’ye yönelik bu komploya karşı çıkmayı önerdiğini doğrulayarak “Benden haber bekle dedim İnce’ye.. “O sırada İstanbul’daydım, İzmir’e uçağı ve belediye başkanlarıyla toplantıyı kaçıracaktım, oradan da Ankara’ya uçtum, dedi. ve İnce’nin Kemal Bey’in davetini beklemeden hemen açıklamalarda bulunması ve CHP Genel Merkezi’ni suçlamasını doğru bulmadığını, bunun CHP’ye yönelik komployu kışkırtıcı olacağını söyledi.”

“İNCE’YE GÜVENMİYOR”

“Gördüğüm kadarıyla Kılıçdaroğlu İnce’ye güvenmiyor” diyen Bursalı, şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu’na sordum, “Evet, komplo var, Saray komplosu doğrudur dediniz, fakat İnce Saray’a gitmediğini söyledi, ne dersiniz” sorumu yanıtlarken, Saray’ın CHP’ye karşı komplolar peşinde koştuğunu zaten söyleyip durduğunu ve bunu bu bağlamda söylediğinin altını çizdi. Sürekli komplo duyumları geldiğini, ama elde bilgi belge olmadan net konuşmanın söz konusu olmadığını yeniden vurguladı…”

Şunu da sordum: Talat Atilla, CHP içinden duyumu aldığını söylüyor. Aslında CHP içinden böyle bir duyum aldığını söylemesi de kumpasın bir parçası olabilir mi?

Kemal Bey, olayın karanlık olduğunu elinde bilgi ve belge olmadan somut bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Aslında İnce’nin Saray’a gitmediğini açıklamakla olayın kapanmış olduğuna fakat hâlâ tartışmanın sürdürüldüğüne işaret ediyor.”

“ADIM YAN YANA GELEMEZ”

CHP lideri, “Talat Atilla, Kılıçdaroğlu’na da doğrulattım iddiayı” diyor, “Sizinle konuştu mu”, sorumu da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Talat Atilla ile adımın yan yana gelmesine bile tahammülüm yok. 7 yıl önce bir söyleşi yapmıştı, onu çarpıtarak vermişti. Tek bir telefon konuşması bile yapmadım. Bir milletvekilimizin odasından Atatürk resmini indirdiği duyumunu da ortaya atan, günlerce CHP’yi karıştıran ve havuz medyasına malzeme veren de bu kişidir” yanıtını verdi.