Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: İstanbul'u Konstantinapol olarak gören kim?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı'da yaptığı konuşmada "Burası Konstantinapol değil ama burayı böyle görmek isteyenler var." iddiasında bulunan Erdoğan'a "Kim görüyor, sormak isterim, kim görüyor. Eğer isim varsa açıklasınlar." diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: İstanbul'u Konstantinapol olarak gören kim?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Tuzla’da Marmara Bölgesi Manav Türkleri Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti.

Burada kameraların karşısına geçen Kılıçdaroğlu, YSK’nın seçim kurulu kararının sorulması üzerine “Yüksek Seçim Kurulu, aldığı kararla İstanbul seçimlerini haksız yere iptal ettiğini aslında itiraf ediyor. Bir itiraf kararı bu. Daha önce de benzer pek çok şeyler söylendi. Ama Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı bu karar, bir önceki kararın iptal kararının doğru olmadığını bir anlamda ifade etti. Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı bizim açımızdan bir anlam ifade etmiyor. Ekrem Bey’in rakibi de artık Binali Bey değil, Ekrem Bey’in rakibi Yüksek Seçim Kurulu” dedi.

‘KONSTANTİNAPOL’ SORUSUNU YANITLADI

Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul’u Konstantinapol olarak görenler var'” açıklamasını sorması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, “Kim görüyor, sormak isterim, kim görüyor. Eğer isim varsa açıklasınlar. Birisi böyle görüyorsa açıklasınlar. Devletin en tepesindeki koltuğa oturan kişi halkı yanıltmamalı. Halka yalan söylememeli. İstanbul 1453’ten bu yana İstanbul’dur. İstanbul için iki ismi asla unutamayız. Birisi Fatih Sultan Mehmet’tir, ikincisi işgal altındaki İstanbul’u kurtaran Gazi Mustafa Kemal’dir. Her dönemde İstanbul’un adı İstanbul’dur. Halkın kafasını karıştırmaya kimsenin hakkı ve yetkisi yoktur. Eğer birisi söylemişse onun söylediği dili kullanmışsa çıksın söylesin ‘sen bunu niye söyledin?’ diye. Kendisi ifade ediyor onun dışında kimsenin ifade ettiği yok” diye cevap verdi.