Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'ittifak' açıklaması: İstihbarat elemanları dahil pek çok kişi devrede

Kılıçdaroğlu, "Belli kişiler devreye sokuluyor, belli kişiler bu konuda televizyonlarda vesaire şurada burada bu ayrışmayı bir şekli ile sağlayabilecek sorularla Saray’a hizmet ediyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'ittifak' açıklaması: İstihbarat elemanları dahil pek çok kişi devrede

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine yönelik son dönemde ‘İyi Parti’ içinden yükselen tepkiler ve ‘Millet İttifakı’nın dağılması olasılığına ilişkin açıklamada bulundu.

Habertürk‘ten Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “İYİ Parti’den gelen CHP-HDP arasına mesafesine koymasına dönük tepkileri İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu’nun da dile getirmesi konusunda ne diyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin ittifakını bozmaya yönelik bir Saray hareketi bu. Çünkü Saray ittifakın bir şekilde bozulmasını istiyor. Araya pek çok kişiyi koyuyorlar. Kişi derken, derin devletin, daha doğrusu; ne denir bilmiyorum ki, istihbarat elemanları dahil olmak üzere pek çok kişi devreye konulup, ‘Millet İttifakı’nı nasıl bozarız’ arayışı içindeler. Ben bu ittifakın bozulacağını sanmıyorum.”

“Saray Millet İttifakı’nı dağıtmak için özel bir çalışma yapıyor” iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bu çalışmaya da ittifakın tarafları, ittifakı oluşturan siyasi partileri nasıl karşı karşıya getiririz, nasıl ayrıştırırız böleriz bunun hesabı üzerine politikalar yapıyorlar. Belli kişiler devreye sokuluyor, belli kişiler bu konuda televizyonlarda vesaire şurada burada bu ayrışmayı bir şekli ile sağlayabilecek sorularla Saray’a hizmet ediyorlar. Biz bunu görüyoruz bunun farkındayız. Meral hanım (Akşener) de bunun farkında.”

“MUHALEFETİN GÖREVİ BİR KİŞİYE KOLTUK BULMAK DEĞİL”

Kılıçdaroğlu, Hürriyet‘ten Abdulkadir Selvi’ye de AKP’li eski Bakan Faruk Çelik’in ‘yüzde 40+1’ önerisinde ilişkin açıklama yaptı.

Selvi bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili olarak kendisine, “Muhalefetin önceliği vatandaşın içinde bulunduğu perişan durumdan vatandaşı kurtarmak, çözümler üretmek ve bu çözümleri uygulamak, değiştirmek. Muhalefetin konumu bir kişiye koltuk bulmak değildir. Böyle bir arayış demokrasilerde de olmaz, dikta yönetimlerinde olur” yanıtını verdiğini dile getirdi.