Kılıçdaroğlu'ndan çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından ilk grup konuşmasında siyasi partilere 'parlamenter rejimi yeniden kuralım çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran seçimlerinin ardından partisinin ilk grup toplantısında konuştu.

Konuşmasına Haziran Direnişi’nin yargılanmak istendiği Gezi Parkı Davası’ndan başlayan Kılıçdaroğlu, “Gezi olayları dünyanın en demokratik eylemlerinden birisiydi. Gezi direnişinde ağaçların kesilmesine karşı direndiler. Kitaplar okundu. Sevgi gösterilerinde bulunuldu. Yeryüzü sofraları kuruldu. 601 gündür Osman Kavala içerde. Bu insanlar ne yaptı? 600 gündür mahkemeye çıkmayı bekledi. FETÖcülerin hazırladığı iddianamelerle yargılanıyorlar. Gezi eylemlerine katılanlar bizim çocuklarımız bizim insanlarımızdır.” dedi. “Gezi olayları Türkiye’nin dünya siyaset tarihine bıraktığı bir mirastır. En baskıcı dönemlerde toplumun nefes almasını sağlamıştır. Gezi eylemlerine katılan çocukların tamamı da bizim çocuklarımız. Her kimlikten insanımız var orada. Kaldı ki dönemin Başbakanı onları çağırdı, anlaşmalar yaptı ve bitti.” diyen Kılıçdaroğlu, “Peki nedir bu davalar? FETÖ taktiği bu. Aynı paralelde yürüyorlardı ya, hala aynı paralelde yürümeye devam ediyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra 23 seçimlerinden söz eden Kılıçdaroğlu, “İstanbul seçimlerinde bütün arkadaşlarımız büyük bir soğukkanlılıkla hareket ettiler. Hiç kimsenin inancını, yaşam tarzını sorgulamadık. Baskılara rağmen, taraflı Cumhurbaşkanına rağmen, devletin valisine bürokratlarına rağmen… Hep beraber güzel bir demokrasi destanı yazdık. Sandığa gidip oy kullanan ve tatillerini kesip İstanbul’a gelen kişiler destanın sahipleridir.” dedi. CHP lideri, İmamoğlu’na oy veren farklı partilerin isimlerini de tek tek sayıp seçmenlerine  teşekkür etti. “Bu destan CHP’nin değil, demokrasiye susayanların destanı, hepimizin destanı.” diyen Kılıçdaroğlu, “Siyasetin vesayetinde olan yargıya önemli bir mesaj verdi, dedi ki İstanbul seçimlerinde kazanan Ekrem İmamoğlu’nun haksız bir şekilde mazbatasını elinden aldınız. Biz de haksızlığa karşı gelip mazbatasını teslim edeceğiz. Emin olun istiyorlarsa yine YSK orada, gitsinler, dilekçe hazırlasınlar. Yine desinler vallahi de billahi de itiraz etmeyeceğim.” diye devam etti.

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda dikkat çeken bir çağrıda bulundu. “Tek adam rejimi değişmeli. Tek adam rejimi felaket, yoksulluk, enflasyon getirdi.” diyen Kılıçdaroğlu, “Bütün siyasi partilere açık ve net çağrımdır. Vatandaşın bu beklentilerini karşılamak için CHP olarak biz her şeye hazırı getirin kanun her şeye hazırız. Tek adam rejimini kaldıralım güçlü bir demokratik sistem kuralım.” çağrısı yaptı.