Kılıçdaroğlu'ndan 'boykot' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran İBB seçimlerinin boykot edilmesi talebine ilişkin "Biz mücadelenin galibiyiz, mağlubu değiliz ki niye bir gerekçe yaratıp da boykot edelim?" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'boykot' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’teki makamında, yenilenmesi kararı verilen İstanbul seçimleriyle ilgili olarak bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’nın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, 23 Haziran seçimlerinin boykot edilmesi tartışmasıyla ilgili soruya şu sözlerle yanıt verdi:

“Karar alırken zorlanmadık. Aşağı yukarı bütün milletvekillerimiz destek verdiler, tabii boykotu öneren arkadaşlarımız da oldu. Sandığa gitmeyelim diyen arkadaşlarımız da oldu. Ama hem Parti Meclisi hem de milletvekillerinin büyük bir ağırlığı hayır seçime gitmeliyiz, mücadelemizi yapmalıyız ve sonuç almalıyız dedi. Çünkü biz mücadelenin galibiyiz, mağlubu değiliz ki niye bir gerekçe yaratıp da boykot edelim. Bir daha yeneceğiz. Bir daha yeneceğiz. Üstelik büyük farkla yeneceğiz bu sefer. Çünkü gerçekten de İstanbul’un vicdanı rahatsız. Yani Ekrem Bey şu kısa süre içinde ne yaptı; fakir fukara lehine ne gerekiyorsa hepsini yaptı. Onların 15-20 yıldır yapmadığını bu kısa süre içinde yaptı. Su fiyatlarını indirdi, ulaşımını yaptı, ucuzlattı, öğrencilere avantaj sağladı, 0-4 yaş arasındaki anne çocuğu ile bir yere giderken ücretsiz yaptı. Daha ne olsun yani… İlk kez halka dokunan, halktan yana karar alan bir Belediye Başkanıydı. Uzun süre ilk kez Belediye Başkanı ile karşılaştı İstanbullu; bunu görecek.”

AKP-MHP ittifakı karşısında yer alan her kesimle yüzyüze görüşeceğini belirten Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret ederek seçim sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunacağını kaydederken “Biz zaten buna ‘millet ittifakı’ dedik. Demokrat Parti de dahil olmak üzere.. Biz zaten Ekrem beyi (İmamoğlu) CHP’nin adayı olarak göstermedik, millet ittifakının adayı diye lanse ettik. Saadet aday gösterdi ona da saygı gösterdik, çünkü ittifakı öngören bir yasal düzenleme yok yerel seçimlerde. Ama partiler aday göstermeyerek karşılıklı destek verebiliyor” dedi.

“YASA YOK Kİ…”

CHP liderinin “Tayyip Bey’i bu noktaya kim taşıdı?” şeklinde soruya yanıtı ise kısa oldu: “İstanbul rantını alanlar, yakın çevresi…”

Kılıçdaroğlu, İstanbul’a geçici belediye başkanının belediye meclis üyeleri arasından değil de İçişleri Bakanlığı tarafından atanmasına “Ortada yasa yok ki, bizim anladığımız anlamda bir hukuk devleti olmaktan çıkmış Türkiye” sözleriyle tepki gösterdi.