Kılıçdaroğlu'ndan 19 Mayıs'ı birlikte kutladığı Erdoğan'a: Devletin temeline dinamit koydun

2 gün önce Erdoğan'ın davetiyle diğer parti liderleriyle birlikte Samsun'a gidip 19 Mayıs kutlamasında bulunan Kılıçdaroğlu, bugün Erdoğan'a "Devletin temeline dinamit koydun, görmüyor musun sen? Yargı bağımsızlığını yok ettin" diye yüklendi.

Kılıçdaroğlu'ndan 19 Mayıs'ı birlikte kutladığı Erdoğan'a: Devletin temeline dinamit koydun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “‘Kibir abidesi’ dediğim zaman bazı çevreler ‘ya bu kadar da sert eleştiri olur mu’ dediler. Kibir abidesi demek: her şey benden çıkar anlamına gelir, ben olmazsam olmaz anlamına gelir. Allah kimseyi kibirli yapmasın. Alçakgönüllü olmak lazım. Mevlana’nın söylediği gibi olmak, herkese saygı duymak. Kişinin kimliği, inancı, zengin midir fakir midir demeden. Hele devleti yönetenlerin çok daha fazla bütün insanlara saygı göstermesi lazım.” dedi.

Erdoğan’ın patronlar kulübü TÜSİAD’ı hedef almasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi’ndeki açıklamalarından kim rahatsız oluyor? Tamam TOBB’u, KESK’i sustuyor o duruyor orada. Bunu söyleyeni dinlemesi gereken devleti yöneten kişi, TÜSİAD’a ‘ben sizin on yedi yıl önceki durumunuzu da biliyorum. Ama şunu bilin ki bunun hesabını sormasını da biliyorum’ diyor.” derken, “Devletin temeline dinamit koydun, görmüyor musun sen? Yargı bağımsızlığını yok ettin” diye konuştu.

CHP lideri, AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım’la ilgili ise “Binali Bey meselesine girmek istemiyorum onu Allah’a havale ediyorum. Yolunu yordamını şaşırmış birisi… Onlar ne kadar eski varsa çıkardılar biz ne kadar yeni varsa çıkardık. Biz genç pırıl pırıl idealleri olan insanları çıkardık. Ne yaparsınlarsa yapsınlar ben bu halkın vicdanına adaletine güveniyorum. AKP’lilere de güveniyorum. Gideceğiz haksızlığa uğrayanın hakkını teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında ekonominin durumu ve sosyal etkilerine ilişkin örnekler de veren Kılıçdaroğlu, sözü işsizlik konusuna getirerek “Niçin işsizlik patladı? Neden cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik olayıyla karşı karşıyayız. Daha arkası gelecek. Daha yüz binlerce kişi işinden olacak. Çünkü Türkiye’yi üretimden kopardılar. Türkiye üretimden koparıldığı için işsizlik patlak veriyor. Üretimden kopardınız, gittiniz Londra’daki bir avuç tefeciden para dilendiniz. Bitlis’teki sigara fabrikasını bile kapattılar. Belki orada 50-60 işçi çalışıyordu. Ne istediniz o işçilerden. Bütün fabrikaları kapattılar.” ifadelerine yer verdi.