Kılıçdaroğlu'na saldırıda herkes serbest: Bu karar ile Türkiye’de yeni bir dönem başladı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıda kimsenin ceza almaması sonrası CHP'den gelen ilk tepkilerde "Bu karar ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır" denildi.

Kılıçdaroğlu'na saldırıda herkes serbest: Bu karar ile Türkiye’de yeni bir dönem başladı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Pazar günü Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı cenaze töreninde yumruk atan Osman Sarıgün, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Osman Sarıgün, savcılık tarafından sorgusunun ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Çubuk Adliyesi’ne götürülen Sarıgün, Nöbetçi Mahkeme’de ifade verdi.

Mahkeme, Sarıgün’ün adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasını kararlaştırdı.

Saldırıya ilişkin Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Osman Sarıgün’ün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 3’ü savcılıktan serbest bırakılırken, 5’i ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Sarıgün’ün de serbest bırakılmasıyla, Kılıçdaroğlu’na saldıranlar arasında halen gözaltında ya da adli işlemleri süren kimse kalmamış oldu.

CHP’DEN TEPKİLER

Sarıgün’ün tahliyesine CHP’den tepkiler geldi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Bu karar ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır” derken, kararın bundan sonra linç girişimlerinin cezasız kalacağı anlamına geldiğini söyledi.

Saldırı sırasında Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise “Bundan sonra yapılacak her türlü fiili saldırı hoş mu görülecek? oraya gitmeseydiniz kardeşim mi denecek?” diye sordu.