Kılıçdaroğlu'na saldırı!

Kılıçdaroğlu, Ankara'da saldırıya uğradı

Kılıçdaroğlu'na saldırı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı.

Hakkari’de uğradığı terör saldırısında hayatını kaybeden Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olay çıktı.

Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki vatandaşların saldırısına uğradı.

Önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı.

Güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.

Kılıçdaroğlu’nun ise durumunun iyi olduğu bildirildi.

NTV’den Serkan Kaya’nın bildirdiğine göre, hem cenaze töreni sırasında, hem de cenaze sonrasında büyük olaylar çıktı ve Kılıçdaroğlu fiili saldırıya uğradı.

Polis ekipleri tarafından bir eve alınan Kılıçdaroğlu dışarı çıkarılamıyor. Evin çevresinde önlemler alınmasına rağmen evin etrafında toplanan kalabalığın evi taşladığı bildirildi.

CHP’li Levent Gök, Çubuk’ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin, ”Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır” dedi.

Ankara Valiliği yaşanan linç girişimine dair, “Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.” açıklamasını paylaştı.

TBMM Başkanı AKP’li Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Ankara’daki bir şehit cenazesine katılım sırasında yaşanan fiziki saldırıyı kanayarak saldırının bir provokasyon amacı taşıyabileceğini belirtti.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce saldırıyı ‘provokasyon denemesi’ olarak niteledi ve kınadı.

İnce’nin açıklaması şöyle:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta şehit cenazesinde yapılan saldırı onun şahsında CHP’ye, bu ülkenin demokrasi güçlerine, birlik ve beraberliği her türlü çıkarın üzerinde tutan halkımıza karşı yapılmış, failleri ve azmettiricileri belli olan bir saldırıdır.

Bu saldırı geleceğimize, iç barışımıza, birlik ve beraberliğimize yönelik büyük bir provokasyon denemesidir. Biz bu yollardan çok geçtik, eninde sonunda kazanan demokrasi olacaktır.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta beklediği eve gitti.

CHP’de linç girişimi sonrası olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak CHP’li yönetici ve vekiller Ankara’ya çağrıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül saldırıya dair “Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu bekletildiği evden ancak 1 saat sonra zırhlı bir araçla uzaklaştırıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise şu değerlendirmeyi paylaştı: “Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, “Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu mutlu mu acaba! Halkı kin ve nefrete sürükleyen, söylemlerin genel başkan düzeyinde gelmesi ne kadar acıdır. Bu organize saldırının sorumlusu kim? Bunu herkesin kendi vicdanına sorması gerekiyor. Saldırı bir şehit cenazesinde gerçekleşti. Öncelikle bu şehide saygısızlıktır. Şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapanlara lanet olsun, lanet olsun.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Sn. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu alçak saldırıyı lanetliyorum. Kaleminden ve ekranından bu milletin huzuruna nefret akıtan birtakım provokatörler bu toprakların helâl süt emmiş çocuklarını kandıramayacaktır.”

Binali Yıldırım saldırıya ilişkin, “Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Gün ayrışma günü değil, teröre karşı birlik olma günüdür. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

İşte saldırı anı: