Kılıçdaroğlu’na bir ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ fezlekesi daha

Kılıçdaroğlu hakkında bu kez “FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı sarayda oturuyor” sözleri nedeniyle fezleke düzenlendi.

Kılıçdaroğlu’na bir ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ fezlekesi daha

Türkiye’de en ‘moda’ suçlama olan ve yargıda en hızlı işleyen süreç olarak “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bir kez daha nasiplendi.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bu kez “FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı sarayda oturuyor” sözleri nedeniyle fezleke düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından düzenlenen fezlekede Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçunu işlediği iddia edildi.

15 Mayıs 2019’da düzenlenen fezlekede “Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup veya o örgütün çıkarlarına uygun çalışmalarda bulunan bir kişi olarak göstermek suretiyle; onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde tahkir etmek suretiyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği yönünde yeterli kanuni delilin mevcut olduğu” iddialarına yer verildi.

Fezlekede ayrıca, yasama dokunulmazlığının milletvekillerine mutlak bir koruma sağlamadığı, TBMM tarafından dokunulmazlıkların kaldırılabileceği belirtildi.

Kılıçdaroğlu, 12 Aralık 2018’de Ankara’da düzenlenen İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı’nda yeni fezlekeye de konu olacak şu ifadeleri kullanmıştı:

“FETÖ’nün her ayağını ortaya çıkardılar. Baklavacı ayağı, sanayici ayağı, esnaf ayağı, gazeteci ayağı, bilmem ne bilmem ne. Bir şey eksik. FETÖ’nün siyasi ayağı. Bunu söylüyorum mahkemeye de vermiyorlar. Çünkü götürüp delilleri önüne koyacağız.”