Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Görüşme sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, YSK'nın İstanbul ilçe seçimlerinin iptaline yönelik itirazlarını reddetmesini "Farklı bir karar beklemiyorduk" sözleriyle değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

Kema Kılıçdaroğlu, görüşmenin içeriğine ilişkin “Ekonomide, iç politikada ve dış politikada sorunlarımız var. Fikir alışverişi yapmak bir siyaset geleneği olarak sürdürülmesi gereken bir olaydır. Bir ülke zor durumda olduğunda çıkış yolu aramaları kadar doğal bir şey yoktur. Gazetecilere ve siyaset insanlarına uygulanan şiddeti konuştuk. Demirağ umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur. “açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, YSK’nın İstanbul ilçe seçimlerinin de reddedilmesine yönelik yaptıkları itirazı reddetmesini ise şu sözlerle değerlendirdi:

“Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeden bir kurul. Düşünün sandık aynı, heyet aynı, seçmen aynı, oy kullanıyorlar. Oyları aynı zarfa koyuyorlar. YSK, sadece birini doğru bulmuyorum diyor. Neden burada yanlışlık yapıldı! Hangi gerekçeye göre.”

AKŞENER’DEN BAHÇELİ’YE: ‘SAYIN ÖCALAN’ DİYECEK SANIRIM

Meral Akşener de “İstanbul’da bir seçim yenilenmesi var. Bizim İstanbul’da adayımız yoktu ve olmayacak. Sayın İmamoğlu’nu elimizdeki tüm imkanları kullanarak destekleyeceğiz.” dedi.

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüşmelidir” şeklindeki sözüne ilişkin ise “Yıllarca bebek katili dediği teröriste birden bire ‘Öcalan’ dedi. Bir sonraki adımı sanıyorum ‘Sayın Öcalan’ olacak. MHP’ye gönül verenler bu sözleri değerlendirecektir” diye konuştu.