Kılıçdaroğlu 'Turgut Özal' açıklaması: Devlet adamlığını gösteren bir kişiydi, unutmayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan Turgut Özal Kültür ve Spor Merkezi açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu 'Turgut Özal' açıklaması: Devlet adamlığını gösteren bir kişiydi, unutmayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Turgut Özal Kültür ve Spor Merkezi ile Sadri Alışık Kreşi açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, ”Kendi yakın tarihinden habersiz olan öyle siyasetçiler var ki bazen şaşırırsınız.” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Turgut Özal Kültür Merkezi’ni ve Sadri Alışık Kreşi’ni açacağız. Rahmetli Özal’la uzun yıllar çalışma imkanım oldu. Ve bundan son derece mutluyum. Devlet adamlığının ne olduğunu gösteren kişilerdendi. Devletin bütün bilgilerine hakimdi. Devleti yöneten birisi. Aynı zamanda devlette çalışmış, planlamaları olan, devlet harcamalarını bilen, devletin rakamlarına hakim birisi.”

”Özal’ın aktardığı kültür vardı. Siyaset insanının nasıl eleştirildiği, eleştirileri nasıl hoşgörü ile karşılaması gerektiğini anlatırdı. O siyaset anlayışından bugünkü anlayışa bakın. O zaman gergin, kavga eden bir toplum yoktu. Liderler düşüncelerini söylerdi, arada espriler yapılırdı. Bugün farklı bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Daha ileriye gideceğimize demokrasi kültürü olarak geriye giden Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız.”

“Sadri Alışık’ın torunu ne kadar bilir, bilmiyorum ama biz hepimiz Sadri Alışık’ı çok iyi biliriz. Fakirin fukaranın yanında olan hatta mahkemede kendi hakkını savunurken ağlayan, bazen gülen, bizi sevindiren, bizi üzen pek çok öyküyü, filmi ondan öğrendik. O halkın yanında bir sanatçı. Halkın haklarını savunan bir sanatçı, yoksulun yanında duran onu savunan. Bizi güldüren yeri geldiğinde üzen rolleriyle gönlümüze taht kuran bir insandır”

“Turgut Özal’ı da unutmayacağız, Sadri Alışık’ı da unutmayacağız. Unutturmayacak olanlar kimler? Asıl sormamız gereken budur. Kendi yakın tarihinden habersiz olan öyle siyasetçiler var ki bazen şaşırırsınız. Ama bu ülkede CHP var, CHP’li belediyeler ve belediye başkanları var. Ve onlar bizim tarihimizin önemli insanlarını, sanat dünyamızın önemli insanlarını yaşatmak için ya kreş açıyorlar ya bir kültür merkezi yapıyorlar ya da bir okul yapıyorlar ve bu isimleri yaşatıyoruz. Biz bunları geçmişten geleceğe devredeceğimiz kültür adına, sanat adına bütün bunların hepsini yapıyoruz.”