Kılıçdaroğlu: Trump ciddiye alınacak biri değil ama mektup çok ağır

Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Erdoğan'a yazdığı mektuba ilişkin "Samimi söylüyorum ben ciddiye almıyorum ama bu mektup çok ağır mektup." dedi.

Kılıçdaroğlu: Trump ciddiye alınacak biri değil ama mektup çok ağır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen TV5 televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektuba ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, öncelikli olarak, ‘bu mektup herhalde sahtedir’ diye düşündüğünü belirtti. CHP Washington temsilcisini arayıp sorduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘maalesef doğru’ cevabını aldığını anlattı.

Mektubu, “nezaketten uzak, küstahça kaleme alınmış bir mektup” olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, “Bunu kabul etmek mümkün değil, böyle bir mektubun kaleme alınması ve gönderilmesi başlı başına skandal. Mektubun aynen iadesi gerekir ve aynı ağırlıkta nezaket kuralları içinde diplomatik dille bir cevap verilmeli” dedi.

“ÇÖPE ATTIK NE DEMEK”

“İktidar mektubu çöpe attığını söyledi, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Günü kurtarmaya ihtiyacımız yok. Türkiye Cumhuriyetini aşağılayan hakaret eden bir mektup gelmiş, ‘çöpe attık’ ne demek. Çöpe atabilirsin ama ona cevap verilmeyecek mi? Tarihte buna benzer olaylarla karşılaştık, en ağır cevaplar verildi” diye konuştu.

Trump’ın bu akşamki anlaşma üzerine “Teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca hayat kurtarıldı.” şeklinde bir tweet attığının belirtilmesi üzerine ise Kemal Kılıçdaroğlu, “Trump, biri biriyle çelişen, saat başına tweet’ler atan birisi. Dolayısıyla çok ciddiye alınması gereken birisi değil.” ifadesini kullandı.

“BEN CİDDİYE ALMIYORUM AMA…”

“Amerikan kamuoyunda da özellikle entellektüel kamuoyunda da Trump’a yönelik ciddi bir tepki var zaten.” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bir devlet başkanı, bir şeyler söylüyorsan tamam, 15 dakika sonra 180 derece tersini söylüyorsun. Hangisi doğru, hangisi yanlış? Beni Trump’ın attığı tweet’ler çok fazla ilgilendirmiyor. Samimi söylüyorum ben ciddiye almıyorum ama bu mektup çok ağır mektup. Büyük ihtimalle görüşmelerden sonra yapılan uzlaşma konusunda Trump’a bilgi verilmiştir, Trump da bu tweet’i atmıştır.”