'O da emin, ben de eminim: Beyefendi gidecek'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Şundan o da emin, ben de eminim: Beyefendi gidici. Gidecek." dedi.

'O da emin, ben de eminim: Beyefendi gidecek'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yıl dolayısıyla bazı gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eski ATO Başkanı Sinan Aygün’ün Mansur Yavaş ile ilgili rüşvet iddiası üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, “Olayı doğal olarak öğrenmek istedim. Mansur Yavaş’la da görüştüm. Olayı aktardı bana. Binanın yapılması ile ilgili yargı süreci anlatıldı. Kendisi zaten yapısı, düşüncesi gereği haksızlıklara karşı çıkan, ranta karşı çıkan bir isim. Dolayısıyla böyle bir uyuşmazlıkta yapılması gereken yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmesidir. Yavaş da yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmiştir. Biz de kendisine onu söyledik: Yasa, hukuk neyi öngörüyorsa gereğini yapın. Gereği de yapılıyor” dedi.

Haksız olarak rant elde edenlere karşı belediye başkanının mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sinan Bey geldi bana ve anlattı. O nedenle ben de Mansur Bey ile ‘Nedir bu?’ diye konuştum. Anlattı Mansur Bey olayları biz de hukukun gereği neyse onu yapın dedik. Başka söyleyeceğimiz bir şey yok. (Konuşmanın sorulması üzerine) O ayrıntılara çok fazla girmek istemiyorum ama bir haksızlığa uğradığını ifade etti. Ben de belediye başkanına ‘Var mı bir haksızlık nedir?’ dedim. O da bütün ayrıntıları anlattı. Hatta Melih Bey zamanın da büyükşehirin avukatlığını yapan birisinin mahkeme kararlarını aldığı halde büyükşehir belediye başkanlığına getirip tebliğ etmemesi, bu arada inşaatın bitmesini beklemesi gibi bir sürü süreç var. Sonuçta şuna vardık: Yargı neyi öngörüyorsa gereğini yapın” diye konuştu.

“O DA EMİN BEN DE EMİNİM, GİDECEK”

Kanal İstanbul projesine ilişkin de konuşan CHP lideri, “Beyefendi gideceğini de gayet iyi biliyor. Sırf ekonomi görüşülmesin, vatandaşın sorunları tartışılmasın diye bir Kanal İstanbul’dur tutturmuş gidiyor. Paran var mı kardeşim, yap bakalım. Nerede bunun ÇED raporu, nerede kamu kuruluşlarının bu konudaki görüşü. Niye kamu kuruluşlarına baskı yapıyorsunuz. Şundan o da emin, ben de eminim: Beyefendi gidici. Gidecek. Birileri kalkıp da öyle köprü gibi yol gibi garantileri alıp, Kanal İstanbul’u yapacağım buradan garantiler de aldım ileride de haklarımı ararım, gelen iktidar da bana bir şey yapamaz demesin. Bugünden herkesi uyarıyorum, özellikle  bu işe soyunacak olanları uyarıyorum. İktidara geldiğimizde kesinlikle parasını vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener’in, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi için “Benden 20 milletvekili isteseler veririm” sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Milletvekili vereceğiz diye bir düşünce için şu an çok erken. İyi Parti’ye milletvekili verirken biz demokraside tıkanan noktayı inisiyatifimizle aştık. Umarız bir daha olmaz” dedi.

ABD YAPTIRIMLARI: EKMEĞİNE YAĞ SÜRER

Trump’ın imzaladığı yaptırım tasarısını da değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, yaptırımların 82 milyonun cezalandırılması anlamına geldiğini belirterek “O açıdan doğru bulmuyoruz” dedi. Dışişleri Bakanlığı’nın devre dışı bırakıldığını kaydeden CHP lideri, yaptırımlar için, “Bu sadece Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürer. ‘Amerikalılar bize yaptırım uyguladılar, o nedenle ekonomik kriz çıktı. Biz işsizlere tam çözüm bulacakken Amerikalılar yaptırım uyguladılar, işsizlik yine patladı.’ Bunu söyleyecekler adım gibi biliyorum.” ifadelerini kullandı.