Kılıçdaroğlu: Siz sanıyorsunuz ki iktidarda AK Parti var

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarda AKP'nin olduğu dönemin geçmişte kaldığını, şimdi 'Saray iktidarı' olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu: Siz sanıyorsunuz ki iktidarda AK Parti var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

AKP seçmenlerine seslenen Kılıçdaroğlu, “Siz sanıyorsunuz ki AK Parti iktidarı var, yok öyle bir şey. 3 Y ile yola çıkmıştı. Şimdi bir Saray iktidarı var.” dedi.

İşsizlik rakamlarına dikkat çeken CHP lideri, “Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizliği, ekonomik krizi ile karşı karşıyayız. Geniş tanımlı işsiz sayımız 8 milyon 112 bin kişiyi buldu.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Erdoğan’a gönderdiği mektup ve Erdoğan’ın olası ABD ziyareti için de konuşan Kılıçdaroğlu, “‘Erdoğan giderken mektubu götürecek’ ne demek? Hani çöp sepetindeydi?” diye sordu ve “Mektubu vereceksen çok basit aynı karşılıklılık ilkesine göre vereceksin mektubu. Bu mektup bizim şanımıza şerefimize uymuyor deyip büyükelçiye vereceksin. ‘Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın mal varlığını araştırmazsanız namertsiniz’ diyeceksin” çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Ecevit’in verilmeyecek hiçbir hesabı yoktu her kuruşun hesabını vermeye hazır birisiydi. Ecevit CHP’ye sosyal demokrasi ilkelerinin gelmesi açısından çok önemli görevler üstlenmiştir. Onu rahmetle saygıyla anıyoruz.

”309 MİLYON LİRA PARA TOPLADILAR”

15 Temmuz şehit ve gazilerinin hakkını hukukunu sonuna kadar arayacağım. Onlar vakıf kurdular 309 milyon lira para topladılar. 251 şehit 2 bin 194 gazi adına bu hesabı sonuna kadar soracağız. Tank Palet Fabrikası’nı unutmadık.

”KAYYUMU HANGİ GEREKÇEYLE ATIYORSUN?”

Kayyum atamalarını eleştirdik. Savcıya seçime gireceğim engel var mı diyorsun. Savcı engel yok seçime girebilirsin diyor. Kayyum atayıp görevden alıyorlar. Kayyumu hangi gerekçeyle atıyorsun? Seçimle gelen birisinin eline 10 saat kelepçe vuramazsınız. Bu asla doğru değildir.

“BİLDİRİCİ YARGIYA BAŞVURDU, BAKALIM”

Adalet varsa demokrasi var demektir. RTÜK diye bir kuruluşumuz var. İyi kaynakları var. Çok büyük imkanları var. Aldıkları aylık olağanüstü. Bizden iki üye var. Bir üyemiz vardı Sayın Faruk Bildirici. Gitti baktı ki RTÜK Başkanı yasalara aykırı gelir sağlıyor. Bunun doğru olmadığını atandığı yönetim kurullarından istifa etmesi gerektiğini söylüyor. Yolsuzluk olayını dillendirdiği için Bildirici’nin üyeliğini düşürüyorlar. Sanıyorlar ki biz bundan vazgeçeceğiz. Oradaki üyemiz aynı iddiaları sürdürmeyecek. Aynı iddiaları sonuna kadar kararlılıkla ve azimle sürdüreceğiz. Faruk Bildirici yargıya başvurdu bakalım yargı nasıl karar verecek?

”ADİL ÖKSÜZ YAKALANMADAN AYDINLIĞA KAVUŞMAZ”

Adil Öksüz’e kelepçe takılmıyor. Adil Öksüz’ün iki cep telefonu var ayrıca GPS cihazı var. Onu Adil Öksüz nereden buldu? Hangi kurum bunu ona verdi? Adil Öksüz’nü ifadesi dahi alınmadı. Adil Öksüz’ü bulmak istemediler. 15 Temmuz darbe girişimi aydınlanmış değildir. 15 Temmuz darbe girişimi Adil Öksüz yakalanmadan aydınlığa kavuşturulamaz. Öksüz’ü kaçıranların tamamı serbest bırakıldı. Başbakanlık müşaviri karakolda Öksüz ile görüşmeye gidiyor. Senin ne işin var orada? Ertesi gün gittim görüştüm Erdoğan’a bilgi verdim diyor. Adil Öksüz’ü serbest bırakıyorsunuz devletin kurumları onun nefes aldığını dahi takip etmiştir. Niye yakalanmadı kim yakalamadı?

“TARİHİN EN BÜYÜK İŞSİZLİĞİ”

Üretmek alın teri dökmektir bir toplumun en önemli işlevlerinden birisidir. Üreten toplumun dünyada saygınlığı olur. Üreten toplumda işsizlik belası olmaz. Çiftçi üretiyor ama borç batağı içinde. Tam bir sosyal yaraya dönüşmüş durumda.

Üretmediğiniz zaman işsizlik olur. Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizliği, ekonomik krizi ile karşı karşıyayız. Geniş tanımlı işsiz sayımız 8 milyon 112 bin kişiyi buldu.

”YURT DIŞINDAN PATATES GETİREN ADAMA OY MU VERİLİR?”

2017-18 tohum desteklemeleri hala ödenmedi. Soğan eken çiftçinin soğanı elinde kaldı. Kontrolsüz et ithalatı yapıldı. Böyle bir tabloda Türkiye ne yapıyor saray ne yapıyor? Çiftçi kardeşim unutma saray gitti Sudan’da 99 yıllığına 780 dönümlük arazi kiraladı pamuk ekmek için. Yurt dışından buğday patates getiren adama oy mu verilir?

”ZAM GELDİKÇE ENFLASYON DÜŞÜYOR”

Vatandaşa sesleniyorum bu tablo vatandaşın kaldıracağı tablo değil. Zam geldikçe enflasyon düşüyor. Nasıl oluyor bu? Dünyada yeni bir model geliştirdik herhalde.

“AK PARTİ YOK SARAY VAR”

AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Siz sanıyorsunuz ki AK Parti iktidarı var, yok öyle bir şey. 3 Y ile yola çıkmıştı. Yolsuzlukla mücadele edeceğim diyen bir AK Parti iktidarı vardı. Şimdi bir saray iktidarı var. Saray iktidarı aynı zamanda bir haneden kibir firavun iktidarıdır. Fivarun dediğim için yine kızacaklar kendi topraklarına çizmeli galoşla basan kişinin kibirinden korkacaksınız. O kibir firavun kibridir. Kendi toprağın ya ayakkabın toz olmasın diye çizmeli galoş takacaksın sonra millete ders vermeye kalkacaksın. Devlet bir tarafa itilmiş vaziyette.

‘BAKAN’ İDDİASI

Yarın ameliyata girerse hiç şaşırmayın. Tek adam. O bir kişi liyakat dediğimiz kavramı bir tarafa atmış vaziyette. Bir bakanın adının karıştığı bazı uluslararası yasa dışı uygulamalara karıştığı yönünde haberler geliyor. Dikkatle biz de izliyoruz.

ERDOĞAN’A: SEN MEKTUP TAŞIYICISI MISIN?

Suriye politikası bir bataklık alanına dönüşmüştür ve bu bataklıktan en büyük zararı Türkiye görmüştür. Trump’tan bir mektup geldi. Erdoğan giderken mektubu götürecek ne demek hani çöp sepetindeydi. Sen mektup taşıyıcısı mısın? O mektup sana nasıl geldi? Mektubu vereceksen çok basit aynı karşılıklılık ilkesine göre vereceksin mektubu. Bu mektup bizim şanımıza şerefimize uymuyor deyip büyükelçiye vereceksin. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın mal varlığını araştırmazsanız namertsiniz diyeceksin. Benim ailemin ve çocuklarımın yurt dışında beş kuruşu yoktur diyeceksin. Eğer verilecek hesabınız varsa bunları söyleyemezsiniz. Bizim verilemeyecek hesabımız yoktur.”