Kılıçdaroğlu: Ölçtürdük, Erdoğan'ın bizi 'PKK' ile özdeşleştirmesinin halkta hiçbir etkisi yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'la ilgili "Sürekli olarak PKK ile özdeşleştiriyor, buna cevap mı verilemiyor?" sorusuna yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu: Ölçtürdük, Erdoğan'ın bizi 'PKK' ile özdeşleştirmesinin halkta hiçbir etkisi yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini ve partisini sık sık “PKK ile işbirliği içinde” olmakla suçladığı söylemlerinin halkta hiçbir karşılığı olmadığını öne sürdü.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay ziyaretine dair izlenimlerini okurlarına aktarırken, Ankara’ya dönüş yolunda da konuk olduğu özel uçakta Kılıçdaroğlu ile sohbete devam ettiklerini, Erdoğan’ın kendisine ‘Bay Kemal’ diye hitap etmesinden rahatsız olup olmadığını sorduğunu aktardı.

Takan’ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu buna”Benim propagandamı yapıyor. Genel müdürlükten Bay Kemal’e terfi ettik” diyip gülerek yanıt verdi. Bunun karşısında kendisinin Erdoğan’a bir lakap takmayı düşünüp düşünmediğini sorunca “Bay bay Recep diye önerdiler ben kabul etmedim” dedi.

Kılıçdaroğlu “Sürekli olarak mesela PKK ile özdeşleştiriyor, yani buna cevap mı verilemiyor?” sorusuna ise şu ifadelerle yanıt verdi:

“Halkta hiçbir etkisi yok. Onlarla iş birliği yapmak, hiçbir etkisi yok. Ölçtürdük, halk o kadar ön yargılı değil. Bu, sorunları çözme kapasitelerini yitirdiğini gösteriyor. Düşmanlaştırarak oy alabilir miyiz, arayışı içindeler. Vatandaşın belleğinden hâlâ Habur görüntüleri silinmiş değil ki, çadır mahkemeleri silinmiş değil ki. Ayrıca, PKK terör örgütünün saldırısına uğrayan tek genel başkan da benim. Biz öyle iç içe olsaydık PKK terör örgütü neden bize saldırsın ki?”