Kılıçdaroğlu: Kavga edecek zaman değil, hepimiz milliyetçiyiz...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hepimiz milliyetçiyiz, bayrağımız her şeyin üzerindedir." dedi, "Kavga etme zamanı değil" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Kavga edecek zaman değil, hepimiz milliyetçiyiz...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin başkanlıklarını kazandığı ilçe belediyelerini ziyaret etmek amacıyla Aydın’a geldi.

Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i makamında ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Belediye Meydanı’na geçerek, kendisini bekleyen kalabalığa seslendi.

İki temel kural üzerine yeni bir siyaset inşa ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “ayrım yapmamak” ve “hesap vermek” olarak özetlenebilecek kuralları anlatmasının ardından hükümeti eleştirirken şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de vatandaşlar vergi veriyor. Ölen insandan da vergi alıyoruz. O zaman bu paralar nereye gitti? Benim bunu bilmeye hakkım var. ‘Yol yapıyoruz tünel yapıyoruz’ diyorlar. İyi de bunları başkaları yapıyor. Sen yapmıyorsun ki? Garanti veriyorsun. Köprüyü, şehir hastanesini kaça yaptın? Kaça yaptın? Bunları bilmeye ihtiyacım var, vatandaşın bilmeye ihtiyacı var. Niçin? Tüyü bitmemiş vatandaşın hakkını korumak için. Benim bilmeye ihtiyacım var. Hepinizin önünde bir daha soruyorum; Onları kaça yaptın arkadaş sen? Hepimiz milliyetçiyiz, bayrağımız her şeyin üzerindedir. Ülkücü kardeşim de AK Parti’li de İYİ Parti’li de Saadet’li kardeşim de soracak. Sormak zorunda. Gün kavga edecek zaman değildir. Gün Türkiye Cumhuriyeti’nin yücelme, yükselme, büyüme zamanı olmak zorundadır.”